K R U P A NJ
15. februar 2008. godine


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

OBELEŽENO 110 GODINA RADA

Lovci Krupnja su na Sretenje proslavili veliki jubilej, 110 godina rada udruženja. U prepunoj sali Doma kulture održana je svečana Akademija na kojoj su lovački podmlatkari izveli igrokaz "Lov srndaća".
Prikazan je dokumentarni film o radu LU, da bi usledilo muziciranje đačkog orkestra mandolina, komad dramske sekcije "Biblioteke" na temu lova -"Lovačka torba", nastup akustičarske grupe "Milan i prijatelji" i folklorne sekcije osnovne škole iz Zavlake, sa narodnim igrama iz Srbije. Igra i pesma su se smenjivali u lepom kolažu, na oduševljenje prisutnih koji nisu štedeli aplauze, upućene i pobednicima konkursa za prozne i likovne radove na temu lovstva.
Dodeljena su priznanja, povelje i zahvalnice najuspešnijim članovima, kao i ordeni i plakete LS Srbije. Zlatni orden LSS dobili su: Bogdan Vučetić, Radosav Simić, Milomir Matić, Darko Radišić -posthumno.
LU Krupanj broji članstvo od 350 lovaca, podeljenih u tri sekcije: Krupanj, Zavlaka i Bela Crkva. Njihov rad je sve uspešniji u svim segmentima lovstva. Dužnu pažnju posvećuju i lovačkom podmlatku sa 29 članova, koji vodi Predrag Dimitrić, profesor u penziji.
Ova svečanost, za koju mnogi rekoše, odajući priznanje domaćinima, da je retko gde viđena, završena je uz zvuke trubačkog orkestra i ukus vola na ražnju. Svega i za sve je bilo potaman.

LSS PRess

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Lovci i događaji