Aleksinac
16. septembar, 2014. godine

 

Počeli sa radom lovni okruzi u skladu sa novim Statutom LSS


Konstituisan Ni
šavski lovni okrug

Nišavski lovni okrug će predvoditi Rašić i Todorović - odlučeno jednoglasno

Sednica Saveta Nišavskog  lovnog okruga
održana je u Domu lovaca u Aleksincu.

Prisustvovali su svi članovi lovnog okruga, od toga sa pravom glasa predsednici lovačkih udruženja “Zaplanje” – Gadžin Han; “Toplica” – Doljevac; “Deligrad” – Aleksinac; “Niš” – Niš; “Dr Milenko Hadžić” – Svrljig: “Srna” – Vitoševac  i “Mali Jastrebac” – Merošina, Lovačkog  udruženja “Srndać” – Žitkovac, “Bukovik” – Ražanj i bez prava glasa predsednik lovačkog udruženja bez lovišta “Jastrebac” Tešica. Sednicom Saveta je predsedavao do konstituisanja predsednik  LSS Dragan Šormaz. Konstatovano je prisustvo svih devet predsednika lovačkih udruženja koliko ih ima u okrugu. Sastanku saveta lovnog okruga je prisustvovao i predstavnik jednog udruženja bez lovišta i Boris Bajić iz Službe LSS.

Pre početka rada prisutnima se obratio  predsednik LSS Dragan Šormaz, naglasivši da Savez treba da bude jaka i složna organizacija kako bi mogla da zaštiti interese lovaca i da predstojeća skupština Saveza, koja će biti zakazana za kraj oktobra, može poneti naziv skupština sloge na koju ćemo pozvati i sve zainteresovane medije.

Nakon konstituisanja saveta lovnog okruga za predsednika Nišavskog  LO jednoglasno je izabran predsednik LU “Dr Milenko Hadžić” –Svrljig, gdin Zlatimir Rašić, a za zamenika predsednika, takođe jednoglasno, izabran je predsednik Lovačkog udruženja “Toplica” - Doljevac gdin Nebojša Todorović.
Takođe je konstatovano da ovaj lovni okrug prema broju plaćenih članarina za prošlu godinu na predstojećoj skupštini ostvaruje pravo na pet delegata.

Nišavski lovni okrug je jednoglasno podržao kandidaturu gdina Dragana Šormaza za predsednika Lovačkog saveza Srbije.

Jednoglasno su  predloženi za  sledeće funkcije u Lovačkom savezu  Srbije, za člana Upravnog odbora gdin Zoran Aleksić predsednik LU “Ponišavlje” – Pirot  iz Pirotskog lovnog okruga, za člana Nadzornog odbora gdin Bratislav Ćirković predsednik LU “Niš” - Niš, iz Nišavskog lovnog okruga. Za zamenika predsednika Skupštine LSS jednoglasno je predložen gdin Zlatimir Rašić predsednik LU “Dr Milenko Hadžić” –Svrljig iz Nišavskog lovnog okruga.

- Naše lovačko udruženje u Nišu je svim udruženjima koja su nastradala u poplavama uputilo pomoć u divljači i ovom prilikom pozivam udruženja koja su u mogućnosti da i oni pomognu nastradalim udruženjima u skladu sa sopstvenim mogućnostima, poručio je na kraju sastanka Bratislav Ćirković predsednik LU "Niš".


zajednicka

detalj sa sastanka

detalj

detalj sa sastanka

zlatko rasic

detalj

detalj iz kancelarije

LSS PRess
foto:Stojan Vijatov

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

zajednicka

zajedno na sastanku

zlatko diskutuje

detalj sa sastanka

detalj

braca cirkovic

detalj

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga