BEOGRAD
04. novembar 2009. godine


AUSTRIJA I SRBIJA

 

 

 

 

 

Prijateljske veze

Sporazum o saradnji u oblasti lovstva, potpisali su predstavnici Austrije i Srbije. Prof. dr Zoran Popović, u ime Lovačkog saveza Srbije i dr Peter Lebersorger, u ime Centrale austrijskih pokrajinskih lovačkih udruženja, obavezali su se da će raditi na razvijanju prijateljskih veza i jačanju lovačkih interesa.

 

 

 

 

 

Ambasada Austrije otvorila vrata lovcima

Koliko se u Austriji ceni lovstvo i podržava nacionalna lovačka organizacija, potvrdio je i ambasador Clemens Koja, koji je u svečanoj sali Ambasade Austrije u Beogradu, zajedno sa dr Kristijanom Brawencom i dr Gerhardom Dickingerom, ljubazno dočekao članove srpske delegacije, među kojima su se našli i dr Saša Orlović,
direktor uprave za šume MPŠV RS i
Dušan Pajkić,
direktor generalnog inspektorata MPŠV RS. U ime CIC svečanom potpisivanju su prisustvovali Milorad Perović, potpredsednik CIC i Anton Vrščaj, predsednik CIC koordinacijskog foruma za srednju i istočnu Evropu.

 

 

Prof. dr. Zoran Popović:" Ovo je važan dan za nas. Zadovoljni smo potpisanim sporazumom i želimo da učimo na iskustvima Austrije, koja je ušla u Evropsku uniju 1995. godine. "

 

 

 

 

Promocija lovstva

Sekretar Lovačkog saveza Srbije, Irmenji Ferenc, je prisutne vodio kroz video prezentaciju "Lovački savez Srbije -juče, danas, sutra". Rečeno je da savremeno lovstvo zahteva znanje, poštovanje lovačke tradicije kao dela kulturne baštine jednog naroda, permanentno obrazovanje i dodatnu edukaciju članstva, kako stoji i u tekstu sporazuma.

 

 

Prof. dr. Zoran Popović:"Ovo je važan dan za nas. Zadovoljni smo potpisanim sporazumom i želimo da učimo na iskustvima Austrije, koja je ušla u Evropsku uniju 1995. godine. "

 

Lovna kultura

Lovačka tradicija je očigledan primer nacionalne kulture. Ovim sporazumom želimo da doprinesemo međusobnom razumevanju, negovanju kulture lova, održivog lovstva i očuvanja prirodnih resursa, misleći na buduće generacije i njihove potrebe, naglasili su srpski i austrijski lovci.

LSS press

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

 

Dr Peter Lebersorger :" Država Austrija nikada ne bi mogla da menja propise u oblasti lovstva, bez saglasnosti lovačke organizacije. To se ne može desiti. Naša saradnja je izuzetna."

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Međunarodna saradnja