Beograd
05. maj 2017. godine

 

VESTI IZ BEOGRADSKOG LOVNOG OKRUGA

GENERAL DRAGOSAV LACKOVIĆ IZABRAN ZA
PREDSEDNIKA
SAVETA


LU “Varovnice” iz Mladenovca se učlanilo u Lovački savez Centralne Srbije tako da u skladu sa Statutom LSS sva svoja prava i obaveze ostvaruju preko Lovačkog saveza Centralne Srbije i samim tim prestaje da bude deo Saveta Beogradskog lovnog okruga.

Stoga je održana konstitutivna sednica Saveta Beogradskog lovnog okruga, čiji je domaćin bilo Lovačko udruženje “Košutnjak”. Sastanku je prisustvovalo sedam, od ukupno deset članova okruga.

General Dragosav Lacković je izabran za predsednika Saveta Beogradskog lovnog okruga. 

Izabrani su i članovi Skupštine LSS iz Beogradskog lovnog okruga, koji  ostvaruje pravo na jedanaest predstavnika u Skupštini LSS. To su: Dušan Zelenović, Vladan Lukić, Mile Milijanović, Mirko Garača, Rada Marinkov, Dejan Marković, Živorad Savković, Bojan Bukovac, Dragan Sinđelić, Mića Petković i Vlada Stojanović.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije, gospodin Dragan Šormaz, je pored ostalog upoznao prisutne sa pripremama za predstojeću sednicu skupštine LSS. Članovi saveta su komentarisali nepovoljnost odredbi pratećih pravilnika Zakona o oružju i municiji, sa stanovišta velikih nameta za lovce i vlasnike oružja. Predsednik LSS je naveo da je Savez sa svoje strane učinio sve da pomenuti pravilnici budu što povoljniji za lovce i da očekuje rezultate pokrenutih aktivnostima oko predloga za promenu Zakona o divljači i lovstvu u 2017. godini.    

LSS Press

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477