BOR
22. mart 2008. godine

 

PRVI BORSKI SABOR LOVACA

 

 

 

 

Oštreljci domaćini

Po pravom prolećnom danu, okupilo se oko 150 lovaca u grupnom lovu na predatore.
Zbor je bio u selu Oštrelj, u Borskoj komuni, a izazov su bile lisice. Lovilo se na atraktivnim terenima sela Oštrelj i Donja Bela Reka.

Majstori varjače

Na Međunarodnom takmičenju u kulinarskoj veštini, "Borski lovački kotlić", u kuvanju lovačkog gulaša i paprikaša, prvo mesto osvojila je ekipa u sastavu Slađan Stanković i Radiša Rajić, obojica iz Donje Bele Reke. Drugo mesto je zaslužio Miloš Milošević Ugljarka iz Bora, a treće Vojislav Stuparević iz Krivelja. Najbolji gulaš, po ukusu publike, skuvao je Stanoje Savić i njemu je pripala čast da ponese titulu "majstora varjače". Šampion iz Mađarske, Ištvan Nemet uz asistenciju svoje supruge, osvojio je specijalnu nagradu žirija.

Edukacija mladih

Svi učesnici, a bilo ih je iz Inđije, Beograda, Kragujevca, Vranja, Smedereva, Pirota i Sokobanje, bili su smešteni u dečjem odmaralištu "Savača".
Za najmlađe je organizovano edukativno predavanje "Divljač istočne Srbije", koje su mališani pažljivo pratili, osluškujući svaku reč lovnog stručnjaka iz stručne službe LSS, Rodoljuba Hadži Cenića.

Etno izložba

Posebnu pažnju gostiju privukla je uspešna izložba sa etno i lovačkim motivima, kao i tradicionalna jela iz Istočne Srbije.

Planovi

- LU "Bakar" Bor i Opština Bor, imaju zajednički projekat o razvoju seoskog i lovnog turizma, u okviru koga će se adaptirati po jedna lovačka kuća za potrebe lovaca i gostiju u 13 lovačkih sekcija, rekao je predsednik LU "Bakar" Bor,
Slaviša Stanković.

Lovci i đaci

LU "Bakar" Bor je organizovalo ovu hajku sa uspehom, a zasluge za to, pored ostalih, ponajviše pripadaju Slaviši Stankoviću, Darku Mršiću, Radetu Jeliću i Zoranu Dojkanoviću. Sve pohvale dajemo i đacima Osnovne škole "Branko Radičević" iz Bora, istureno odeljenje Oštrelj, za njihovo neizmerno strpljenje i zainteresovanost kao i pokazanu želju da izuče lovačku nauku i otkriju tajne prirode.

LSS PRess

© 2004 Lovački savez Srbije

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Lovci i događaji