Braničevski lovni okrug
25. maj 2015. godine

Zatim je predsednik  LSS-a Dragan Šormaz napomenuo da će dobiti uskoro radnu verziju predloga novog zakona o divljači i lovstvu. Između ostalog intencija je da se lovcima prizna, nešto što lovcima nikada ranije nije bilo priznato a to se odnosi na radne sate u lovištima.
Zatim biće predloženo vraćanje u zakon lovočuvara volontera, ali bez oružja. U sledećem periodu konkurs za dodelu sredstava iz fonda za razvoj lovstva i zakon su nam glavne aktivnosti.

za LSS Press
Gabrijela Gligorov

ODRŽANA SEDNICA
BRANIČEVSKOG LOVNOG OKRUGA

ŽAGUBICA DOMAĆIN

Sednica Braničevskog lovnog okruga, održana je 25.05.2015. u prostorijama hotela „Vrelo“ koje se nalazi u Žagubici, ispod Homoljskih planina. Ovaj predeo sa još uvek nedirnutom prirodom predstavlja pravi biser istočne Srbije. Vrelo Mlave ima nekih 30-tak metara u prečniku, a voda, usled velike dubine, ima tamnozelenu boju. Ronilačke ekipe spustile su se do dubine od oko 80 metara, ali nisu dospeli do dna vrela, tako da je dubina ovog jezerceta i danas nepoznata.
Sednicu je otvorio Branislav Živković, predsednik LU „Jovan Šerbanović“ iz Žagubice. Nakon otvaranja sednice reč je preuzeo Bojan Tadić predsednik Braničevskog lovnog okruga, pozdravio prisutne i nagovestio da nam u narednom periodu predstoji rešavanje postojećih problema. Na sednici su bili prisutni predstavnici sledećih lovačkih udruženja:
Jovan Šerbanović iz Žagubice, Vojvoda Milenko iz Požarevca, Resava iz Poljane, Fazan iz Srednjeva, Stig iz Smoljinaca, Morava iz Žabara, Trest iz Petrovca na Mlavi, Krilaš iz Ćovdina, Jelen iz Kučeva, Pek iz Rabrova i Pek iz Braničeva.

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz na početku ove tačke dnevnog reda je istakao kako su od poslednje sednice do danas konstituisani svi organi saveza, Upravni odbor Lovačkog saveza Srbije, sud časti, nadzorni odbor, komisija za pravna i organizaciona pitanja, komisija za uzgoj i zaštitu divljači...
U toku sednice razmatralo se pojedinačno o svim tačkama koje je se odnose na aktivnosti LSS-a od poslednje sednice skupštine pa na dalje.
Predsednik Dragan Šormaz je naglasio da  je izglasan jedinstven cenovnik usluga preduzeća Jelen i da su vraćene lovne karte Lovačkom savezu Srbije da ih distribuira.