DONJI MILANOVAC
5. jul 2008. godine


110 GODINA LOVSTVA DONJEG MILANOVCA

 

 

 

 


Jubilej uz knjige

Ovdašnji Dom kulture bio je hram duha i kulture u vreme održavanja svečane akademije povodom 110 godina organizovanog lovstva Donjeg Milanovca. Promovisana je knjiga "Lovačko društvo Donji Milanovac 1899-2008", autora mr. Velimira D. Šešuma. Obilje podataka čini ovo delo riznicom važnih informacija o organizovanom lovstvu kroz vekove u Srbiji. Svoj doprinos knjizi kao izdavači dali su predstavnici Vukove zadužbine iz Beograda, nedavno preminuli akademik Dejan Medaković, dr. Miodrag Maticki i Slađana Mlađen. Recenzenti su univerzitetski profesori dr Mičurin Mirče Berar sa Pedagoškog fakulteta iz Sombora i doc. dr Zoran Milošević sa Fakulteta fizičke kulture iz Novog Sada. Odgovorni urednici su Jovan Punović, direktor Muzeja Vojvodine i prof. Ranko Končar sa Filizofskog fakulteta Novosadskog Univerziteta.

Lovačke priče

Promovisana je i knjiga "Lovačke priče iz Donjeg Milanovca", takođe autora mr Velimira D. Šešuma. Knjiga je objavljena u ediciji Lovačkog saveza Srbije "Sveti Evstatije". Odgovorni urednici su Milenko Milošević i Dragica Jovanović, dok su recenzenti prof. Samuel Boldocki i prof. Steva Jovanović.

Zajednička želja

Lovci se raduju objavljivanju značajnih knjiga o lovstvu njihovog kraja, jer smatraju da je to najbolji način čuvanja prošlosti od zaborava, za buduće generacije mladih lovaca Donjeg Milanovca i okolnih mesta Mosne, Topolnice, Klokočevca, Crnajke, Golubinja, Majdanpeka, Tande, Gornjana, Boljetina, Debelog Luga, Miroča, Rudne Glave, Sipa-Manastirice i Tekije-Petrovog sela, što su potvrdili članovi uprave udruženja Dragomir Aleksić i Živorad Ilić.

LSS PRess

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Iz lovačkih udruženja