Lebane
2015. godine

 

VESTI JABLANIČKOG LOVNOG OKRUGA

 

Četvrta sednica  Jablaničkog lovnog okruga održana je u Lebanu. Dr.Miodrag Kostić je organizovao sednicu lovnog okruga u cilju bolje i efikasnije saradnje lovačkih udruženja.
 Dr.Miodrag Kostić  na početku sednice konstatuje da su prisutni predstavnici iz sledećih lovačkih udruženja:
-LU Jablanica iz Lebana; LU Zec iz Grdelice; LU Babička Gora iz Razgojne;LU Porečje iz Vučja; LU Bogiša Popović - Giša iz Vlasotinaca; LU Zec iz Grdelice; LU Dubočica iz Leskovca; LU Bošnjace ; LU Manojlovce; LU Medveđa;

1.Aktivnosti od poslednje redovne godišnje sednice skupštine Lovačkog saveza Srbije (21.03.2015), do danas
 2.Problemi udruženja
 3.Pitanja i predlozi
Nakon usvajanja dnevnog reda, u nastavku sednice govorio je predsednik Lovackog saveza Srbije Dragan Šormaz. Sednice lovnih okruga treba da služe tome da se rešavaju problemi u loačkim udruženjima.Pomenuto je da su različiti  problemi lovstva na različitim teritorijama, a to se sada kada se održavaju sednice lovnih okruga vidi  vrlo jasno. Konkretno, na teritoriji Jablaničkog lovnog okruga veliko je interesovanje za lov na jarebece, dok u predelu Vojvodine, Užica i drugih predela su drugačija interesovanja i problemi.
Sva lovačka udruženja su se vratila u Lovački savez Srbije, ostalo je još jedno udruženje koje bi trebalo da se vrati u LSS, a to je LU Golubac.
Diskutovalo se o projektima za konkurs za dodedlu sredstava iz Buđzetskog fonda za razvoj lovstva u Srbiji. 

 

za LSS Press
Gabrijela Gligorov

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477