Medveđa
31. oktobar 2017. godine

 

Jablanički lovni okrug u Medveđi


Sednici Saveta Jablaničkog lovnog okruga prisustvovali su predsednici lovačkh udruženja  iz Bojnika, Vučja, Babičkog,  Grdelice, Bošnjaca, Crne Trave, Manojlovca, Vlasotinca, Leskovca i udruženja  domaćina  iz Medveđe.  

Još jednom su se čule reči podrške  izmenama postojeće zakonske regulative  koja otežava rad lovačkih udruženja i lovaca, a pre svega Zakona o divljači i lovstvu i pratećih pravilnika Zakona  o oružju  i municiji. Lovci su podržali aktivnosti Lovačkog saveza Srbije i predsednika Dragana Šormaza,  kako bi se legalni i odgovorni  držaoci  oružja  poštedeli  nepotrebnih izdataka prilikom preregistracije ili nabavke novih komada oružja.

Kad se zapodenula diskusija  o troškovima,  ocenjeno je  da bi bilo finansijski neopravdano formiranje regionalnog lovačkog saveza, tako da je jednoglasno zaključeno da lovcima nije potreban, ali će udruženja o tome odlučivati ako im i kada im takav predlog bude bio zvanično upućen. Lovci Jablaničkog lovnog okruga očekuju da će nova rešenja u Zakonu o divljači i lovstvu unaprediti lovstvo kao delatnost koja nije zaslužila da bude na društvenim marginama.  

LSS Press

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 653