LU "Kraljevo" Kraljevo


Za informacije LU "Kraljevo" Kraljevo

Za sve informacije u vezi pružanja pomoći, pozovite: 036/232-935;

17.12.2010. godine


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

Kontakt


Krenula akcija "Jedna članarina za Kraljevo"

Zemljotres, čiji je epicentar bio na oko 10 kilometara severno od Kraljeva, a magnituda 5,4 stepena Rihterove skale (7,5 po Merkalijevoj skali), uneo je nemir u živote žitelja na ušću Ibra u Moravu. Dubina potresa je bila na 27,3 metra. Posle glavnog, registrovano je još dvadesetak manjih udara. Manje podrhtavanje tla se osetilo i u drugim delovima Srbije. Ulice Kraljeva su danima nakon zemljotresa bile pokrivene komadima betona, stakla, cigala, maltera. Starije kuće su više oštećene, ali na žalost i nedavno sagrađeni novi hirurški blok Zdravstvenog centra Studenica, kao i internističko odeljenje starog dela bolnice. Urušene su kuće u okolnim selima epicentralnog područja i u pravcu Žiče.

Tim povodom, predsednik Skupštine Lovačkog saveza Srbije, g-din Marko Tica, posetio je Kraljevo, obišao lovne i lovno tehničke objekte i upoznao se sa posledicama i štetama prouzrokovanim zemljotresom -kako na imovini lovačke organizacije, štetama na divljači, tako i na stambenim objektima lovaca.
-
Cilj posete je da Lovački savez Srbije, u okviru svojih mogućnosti, uputi neophodnu pomoć u saniranju posledica zemljotresa, da se vidi šta je to najpotrebnije i najefikasnije za saniranje šteta. Takođe, upućujemo apel i poziv lovcima da se uključe u akciju pružanja pomoći koja je neophodna. Solidarnost lovaca je uvek bila na zavidnom nivou, te smatramo da ni ovom prilikom neće izostati, rekao je Marko Tica.

Ne čekajući bilo čiji poziv, među prvima su pomoć Kraljevu pružila lovačka udruženja u Bajinoj Bašti i Aleksincu. Upravni odbor Lovačkog saveza Srbije, pokrenuo je inicijativu da lovačka udruženja pomognu zemljotresom pogođeno udruženje u Kraljevu, u skladu sa mogućnostima, iznosom jedne godišnje članarine.


Sa predsednikom Lovačkog udruženja "Kraljevo" u Kraljevu, Urošem Đokovićem i koordinatorom lovstva za region centralne Srbije, Vukićem Kostićem, razgovaralo se o tome kako su se i koliko organizovali lovci na otklanjanju posledica. Potvđeno je da su međusobna solidarnost, angažovanje i pomoć kolegama lovcima, očekivano dobri. Lovci su formirali svoju brigadu i nesebično je stavili na raspolaganje Kriznom štabu, pokazujući visok stepen odgovornosti i spremnost za pružanje pomoći onima, kojima je najpotrebnija.

U ime 1113 lovaca Kraljeva, predsednik lovačkog udruženja "Kraljevo", Uroš Đoković, zahvalio se svim lovačkim prijateljima koji su pokazali razumevanje i pružili ruku bratske pomoći.

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Lovačka solidarnost