Beograd
22. novembar 2018. godine

 

RAZMATRANE LOVAČKE TEME
NA  SASTANKU PODODBORA ZA POLJOPRIVREDU


Dana 22.11.2018. godine, u Skupštini Republike Srbije, održana je sednica pododbora za  poljoprivredu, kojom je predsedavao narodni poslanik Milija Miletić. Kao predstavnici lovačke organizacije, sednici su prisustvali  Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza Srbije, kao i predsednici  Lovačkog saveza  Centralne Srbije  i Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije, Tomislav Radosavljević i Zoran Aleksić.

Pored narodnih poslanika,  koji su članovi  ovog  radnog tela u Skupštini Republike Srbije, u radu sednice su  učestvovali Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Miodrag Strnad, samostalni savetnik u Upravi za šume istog ministarstva.  

Bila je to prilika da se razmotre uvek aktuelne lovačke teme, ali i da se skrene pažnja javnosti, pre svega  donosilaca odluka u okviru Narodne Skupštine Republike Srbije, na važna pitanja  sa kojima se lovci suočavaju u svom nastojanju da  striktno poštuju  i sprovode zakonske odredbe.

Kompleksnost  gazdovanja lovištima, upravljanje populacijama divljači, očuvanje i unapređivanje  prehrambenog potencijala   staništa, sagledana je iz ugla korisnika lovišta. Predstavnici lovačke organizacije su predočili izazove rada u lovstvu, od paljenja  strnjišta i žetvenih ostataka,  zimske prihrane, plašilica za divljač, kontrolisanja  upotrebe pesticida, do preregistracije lovačkog oružja koja se sprovodi  po rigoroznim i nedovoljno ujednačenim pravilima, što može dovesti do još jednog  talasa smanjenja broja lovaca u Srbiji i ne sme se dozvoliti.    

Sledi link na kome možete pogledati ceo tok sednice: http://217.26.67.44/filesnsrs/odbor/odbor2018112212.mp4

LSS press

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Aktuelnosti


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 653