Beograd
jul 2015. godine

 

LOVAČKI SAVEZ SRBIJE I DALJE AKTIVNO VODI RAZGOVORE O PROGLAŠENJU LOVOSTAJEM ZAŠTIĆENIH VRSTA DIVLJAČI

Ne odustajemo od stručne argumentacije i saradnje

Lovački savez Srbije je u poslednje vreme preduzeo neophodne  mere da se obnove i intenziviraju razgovori  sa nadležnim ministarstvom i Vladom Republike Srbije oko pitanja vezanih za proglašenje lovostajem zaštićenih  vrsta divljači.  

Uz stručnu argumentaciju koja se odnosi i na ovogodišnju lovnu sezonu, ali i na sve naredne, ukazano je da se razgovori odvijaju u dobrom duhu razumevanja i uvažavanja stručnih stavova i praktičnih iskustva kojima raspolaže lovačka organizacija.

Lovački savez Srbije je sugerisao na neophodnost da se u što kraćem roku  sačine planovi upravljanja i strategije upravljanja zaštićenim vrstama divljači u Srbiji, koje se najpre odnose na lovne vrste divljači.

Svi razgovori idu u dobrom pravcu, a za lovce je važno pomenuti da se iznova razmatra  ovogodišnji “Pravilnik o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači”, uzimajući u obzir interese svih korisnika prirode, zaštite prirode i regulisanja brojnosti populacija, o čemu ćemo vas i nadalje redovno izveštavati.


LSS Press

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Pravna regulativa


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

"Svi razgovori idu u dobrom pravcu, a za lovce je važno pomenuti da se iznova razmatra  ovogodišnji “Pravilnik o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači, uzimajući u obzir interese svih korisnika prirode, zaštite prirode i regulisanja brojnosti populacija, o čemu ćemo vas i nadalje redovno izveštavati"...