NIŠ
20.-21. mart, 2010. godine

SABOR U NIŠU

Lovci zbor

Leskovik

U Leskoviku kod Niša je održan IV Sabor lovaca. Domaćin i organizator bilo je lovačko udruženje "Niš" iz Niša. Manifestaciju su kao pokrovitelji podržali Lovački savez Srbije, Grad Niš i gradska opština Crveni krst.
Sabor je okupio više od 900 učesnika iz zemlje i inostranstva. Priređena je i svečana akademija u gradskoj kući. Među gostima su bili predsednik i sekretar Lovačkog saveza Srbije, Zoran Popović i Irmenji Ferenc i direktor Generalnog inspektorata MPŠV RS, Dušan Pajkić.

Zanimljivi sadržaji

Vreme je poslužilo saboraše. Uspešno su organizovana nadmetanja u više disciplina.

Lovac Sabora

U kategoriji "Najbolji lovac na Saboru", titulu je poneo      Topalović Saša, koji je odstrelio šakala. Organizovani lov na predatore završen je odstrelom jednog šakala i lisice.

Ukus i miris Sabora

U kategoriji "Najbolji gulaš" najbolji su bili: 1. Bela Palanka 2. Niš 3. Grdelica. Domaćin se pobrinuo da svega ima dovoljno. Nije izostao ni bik na ražnju.

Strelac Sabora

U kategoriji streljačka takmičenja, disciplina trap, proglašena su tri najbolja strelca: 1. Tabački Dragan iz Zrenjanina, 2. Simić Nikola iz Radujeva i 3. Vasiljević Milan iz Salaša.

Mladi lovci

U kategoriji streljačka takmičenja za lovački podmladak, disciplina vazdušna puška, proglašena su tri najbolja strelca:1. Pavlović Slobodan iz Niša, 2. Stevanović Marko iz Huma i 3. Mladenović David iz Niša.

Lovac i pas

Priređena je i izložba pasa i proglašeni su najbolji srpski gonič, posavski gonič, trobojni gonič, barak i druge rase.

Veštine

Održana su i tradicionalna takmičenja u skoku u dalj (pobednik Zlatković Vladan iz Niša), bacanju kamena s ramena (pobednik Ignjatović Marko iz Leskovika) i nadvlačenju konopca (pobednička ekipa iz Grdelice).

 

 

niška olimpijada

detalj sa svečane skupštine

obaveštenje

sačuvajmo čistu prirodu

druženje

učesnici

ekipa na terenu

 

 

za LSS PRess
Nikola Vojinović

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

 

mapa lova

u skupštini grada niša

kotlić

nagrađeni

uz vatricu

strelci

napred lovci

nagrada na vidiku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Susreti lovaca