BEOGRAD
26. mart, 2016. godine

 

 

 

 

 

 

 

ODRŽANA SEDNICA LOVAČKE SKUPŠTINE


Redovno godišnje zasedanje

 

 

Redovno godišnje zasedanje

 


Redovna sednica Skupštine Lovačkog saveza Srbije, održana je 26. marta 2016. godine, u maloj sali Narodne skupštine Republike Srbije.

 

Utvrđujući dnevni red ovog zasedanja, predsednik Skupštine Lovačkog saveza Srbije, Uroš Đoković, je na inicijativu Upravnog odbora, za prvu tačku uvrstio inicijativu za izmenu zakonskih propisa i pravilnika donetih u skladu sa novim Zakonom o oružju i municiji, kojim se u ovoj oblasti pooštravaju uslovi za nabavku i držanje lovačkog oružja, do te mere, da preti naglo smanjenje lovačkog članstva.

 

 Zato su formirane dve komisije, jedna za razgovore sa nadležnim ministarstvima i druga za konkretne predloge izmena, na čijem je čelu dr Branislav Živković


Posebna pažnja članova Skupštine posvećena je izveštajima o radu Upravnog odbora i predsednika Saveza, sa finansijskim pokazateljima. Obraćajući se članovima Skupštine, predsednik LSS, Dragan Šormaz, ukazao je na najvažnije aktivnosti ostvarene između dve sednice Skupštine, nabrajajući sukcesivno sve manifestacije i programe, kao i najavu novih.

Uz ove izveštaje i predsednik Nadzornog odbora Bratislav Ćirković, ukazao je na bitne stavke finansijskog izveštaja uz neznatne manje intervencije, radi preglednosti i uporednosti finansijskih stavki.


Prihvatajući ove izveštaje i programe, podnet je i izveštaj o radu Disciplinske i drugih komisije, ali je u raspravi ukazano da treba što pre konstituisati Komisiju za kinologiju, kao i da rad pojedinih komisija bude organizovaniji i u stalnoj službi Lovačkog saveza i lovstva Srbije.


Inicijative nekoliko članova Skupštine, tokom sednice, koja je završena za nepuna dva sata, doprineće daljem unapređenju lova i lovstva kao i Lovačkog saveza Srbije, koji je početkom aprila domaćin sednice FACE-a , Evropske asocijacije lovaca.

Odluke Skupštine Lovačkog saveza Srbije:

Finansijski izveštaj za 2015. godinu

Finansijski plan za 2016. godinu

Odluka br. 1
Odluka br. 2
Odluka br. 3
Odluka br. 4
Odluka br. 5
Odluka br. 6
Odluka br. 7
Odluka br. 8
Odluka br. 9
Odluka br. 10

 

 

za LSS press
Sveta Madžarević

 

 

LSS press foto:
Stojan Vijatov

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Skupštinska aktivnost