Jablanički lovni okrug
28. avgust 2014. godine

savet Jablanickog lovnog okrugaČlanovi saveta Jablaničkog lovnog okruga

Doktor Kostić prvi čovek okruga

Za predsednika ovog okruga je izabran dr Miodrag Kostić, predsednik LU ”Zec” iz Grdelice, ugledni i uspešni dugogodišnji lovni radnik. Odlučeno je, shodno odluci Upravnog odbora LSS o raspisivanju izbora, da se rasprava o kandidatima Jablaničkog lovnog okruga u Skupštini LSS, Upravnom odboru, Sudu časti i Nadzornom odboru održi na narednoj sednici, kada se očekuje da će biti prisutni i članovi saveta lovnog okruga koji su danas bili sprečeni da dođu. Dogovoreno je da sednica bude održana sredinom septembra.

Prisutni su konstatovali da Pečenjevce nije ostalo u senci leskovačke roštiljijade, najpoznatije manifestacije dobrog raspoloženja koje se iz jablaničkog kraja šalje u svet, upravo u vreme Velikogospojinskih dana.

LSS Press
foto Stojan Vijatov

POČELI SA RADOM PRVI LOVNI OKRUZI
U SKLADU SA NOVIM STATUTOM LSS

FORMIRAN JABLANIČKI LOVNI OKRUG

Dana 28. avgusta 2014. godine, na Veliku Gospojinu, u Pečenjevcima je u sali Doma kulture održana osnivačka sednica Jablaničkog lovnog okruga. U skladu sa novim Statutom LSS i Poslovnikom o radu lovnih okruga LSS, sednicu je sazvao predsednik Lovačkog saveza Srbije, gdin Dragan Šormaz.

Osnivačkoj sednici su, od trinaest lovačkih udruženja koliko ih broji okrug, prisustvovali predstavnici deset lovačkih udruženja, od kojih je osam bilo sa pravom glasa, dok su predstavnici lovačkih udruženja iz Bošnjaca i Crne Trave ranije opravdali izostanak. Pošto je konstatovano da sednica ima kvorum i da su ispunjeni uslovi za punovažno odlučivanje, konstitiusan je značajan lovni okrug na jugu Srbije, ujedno i prvi koji je počeo sa radom u skladu sa novim Statutom LSS.

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

predsednik LSS Dragan Šormaz

Predsednik Lovačkog saveza Srbije, Dragan Šormaz

 

Reč predsednika

Predsednik LSS Dragan Šormaz je u uvodnoj reči naglasio da se od prvog dana svog mandata zalaže za jedinstvenu i snažnu lovačku organizaciju, iako to nije u interesu onih koji su negovali podele u proteklom periodu.

On je rekao da ne želi da ga uporno vraćaju na raskol, i da to nije opcija vredna razmatranja.

- Zato je važno da učestvujete u izborima u LSS, poručio je predsednik.

Dr Miodrag Kostić- Optimista sam i verujem u snagu zajedništva i čuvanje tradicije lovaca Srbije. Imamo poverenje u nastojanja predsednika Šormaza da se ostvari izgubljeno lovačko dostojanstvo u nacionalnom savezu, jer su u njemu svi dobrodošli, rekao je dr Miodrag Kostić, predsednik Jablaničkog lovnog okruga.

clanovi saveta
Razgovaralo se o svim aktuelnim pitanjima, ali i budućem radu LSS.