Pčinjski lovni okrug
29. avgust 2014. godine

lovacki zajednoČlanovi saveta Pčinjskog lovnog okruga sa predsednikom LSS Draganom Šormazom

 

Bosilegrad sledeći domaćin

Odlučeno je da se o izboru kandidata pčinjskog okruga u Skupštini LSS, Upravnom odboru, Sudu časti i Nadzornom odboru, odlučuje na sledećoj sednici lovnog okruga, a za domaćina sastanka koji će biti održan sredinom septembra, izabrano je LU “Soko” iz Bosilegrada.

LSS Press
foto Stojan Vijatov

 

POČELI SA RADOM PRVI LOVNI OKRUZI
U SKLADU SA NOVIM STATUTOM LSS

FORMIRAN PČINJSKI LOVNI OKRUG

U Vladičnom Hanu, u organizaciji LU “Jelen” iz Vladičinog Hana je u petak, 29. avgusta 2014. godine, održana osnivačka sednica Pčinjskog lovnog okruga. Sednicu je sazvao predsednik LSS Dragan Šormaz, u skladu sa novim Statutom LSS i Poslovnikom o radu lovnih okruga. LU “Fazan” iz Vranja, LU “Jelen” iz Vladičinog Hana, LU ”Pčinja” iz Trgovišta i LU “Soko” iz Bosilegrada su imali svoje predstavnike, dok su predsednici LU iz Bujanovca i Preševa potvrdili pre sastanka da su opravdano sprečeni da prisustvuju, iako aktivno učestvuju u radu i podržavaju predloge okruga sa kojima su upoznati tokom priprema za ovu sednicu. Pošto je konstatovano da sednica ima kvorum za punovažno odlučivanje, konstitiusan je još jedan važan lovni okrug na jugu Srbije.

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

Predsednik okruga Stojanović, potpredsednik Stanković

Nakon više predloga i diskusije u kojoj su učestvovali svi prisutni, za predsednika ovog okruga je izabran Aleksandar Stojanović, predsednik LU ”Jelen” iz Vladičinog Hana, koji je uživao poverenje lovaca i u pethodnom mandatu, kao predsednik lovne oblasti, dok je za potpredsednika izabran Srboljub Stanković, predsednik LU “Pčinja” iz Trgovišta.

Energija lovnog optimizma

Predsednik LSS Dragan Šormaz je naglasio koliko je značajan izbor odgovornih ljudi koji će dosledno predstavljati lovce iz Pčinjskog okruga, što iziskuje od lovačkih udruženja da se aktivno uključe u rad lovnog okruga i krovnog lovačkog saveza. Predsednik je odgovarao na pitanja prisutnih o revizorskom izveštaju i radu preduzeća "Jelen-LSS", čiji je osnivač Lovački savez Srbije. U tome su ga podržali članovi saveta lovnog okruga i lovni radnici, koji su potvrdili da neće ostati po strani kada su u pitanju dobri lovački interesi i konsolidovanje zatečenih prilika u Lovačkom savezu Srbije, koje godinama nisu rešavane na valjan način.

 

 

gdin Aleksandar Stojanovic

gdin Aleksandar Aca Stojanović, predsednik Pčinjskog lovnog okruga

detaljDetalj sa sednice -članovi saveta u razgovoru sa predsednikom LSS o aktuelnim pitanjima bez cenzure