Surdulica
30. oktobar 2017. godine

 

Pčinjski lovni okrug u Surdulici


Lovačko udruženje ” Vrla”  je  u Surdulici ugostilo lovačke kolege, članove Pčinjskog lovnog okruga, koji su nadomak  Vlasinskog jezera  došli u kompletnom  sastavu. Sednici Saveta Pčinjskog lovnog okruga prisustvovali su predstavnici svih lovačkh udruženja sa juga Srbije.

Razmatrana su aktuelna pitanja koja tište lovce širom Srbije.  Na osnovu diskusija koje su se čule i izlaganja predsednika LSS, Dragana Šormaza, ovaj lovni okrug je jedinstveno  podržao   aktivnosti  koje se  preduzimaju oko zakonske regulative. Cilj je da nakon sedam godina od početka primene Zakona  o divljači i lovstvu,  i nakon uočenih manjkavosti i nedostataka  zabeleženih u praksi, konačno zaista dobijemo zakon  po meri divljači i lovaca.

Razmatrana su i aktuelna pitanja lovaca ovog kraja. Jednoglasno je zaključeno da nije potrebno  formiranje regionalnog lovačkog saveza, dok je decentralizacija u pogledu organizacije polaganja lovačkih ispita ocenjena kao pun pogodak, jer nam je stalo da mladih lovaca bude mnogo više.

LSS Press

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 653