Pirot
13.02.2016. godine

 

Sabor lovaca "PIROT – 2016"
Ozbiljnost i disciplina lovaca nagrađeni odstrelom


Na Saboru lovaca “Pirot – 2016“, koji je održan 13.02.2016 godine u organizaciji Lovačkog udruženja „Ponišavlje“ Pirot učestvovalo je oko 400 lovaca iz Pirota i cele Srbije.

Saboru lovaca prisustvovao je i Predsednik Lovačkog Saveza Srbije gdin. Dragan Šormaz, Predsednik skupštine Lovačkog Saveza Srbije gdin. Zlatko Rašić kao i predstavnici Lovačkih udruženja iz Niša, Svrljiga, Bele Palanke, Babušnice, Dimitrovgrada i Pirota.

U okviru Sabora izvedeno je čišćenje terena od predatora na terenu „Belava“ na lovnim revirima VI i VII u okviru katastarskih opština: Ponor, Blato, Mali i Veliki Suvodol, Gnjilan, Staničenje i Crnoklište, na površini od oko 13000 ha.

Sabor je svečano otvorio Predsednik L.U. „Ponišavlje“ Pirot Zoran Aleksić koji je pre svega apelovao na bezbednost u lovu i poželeo svima DOBAR POGLED. Lovci su nakon toga krenuli na teren po detaljnom planu koji je izradila i utanačila Stručna služba L.U. „Ponišavlje“ Pirot u dogovoru sa iskusnim lovcima koji dobro poznaju ovaj deo lovišta.Nakon nekoliko sati discipline lovaca koji su bili raspoređeni na čeku i odgovornosti lovaca koji su išli u pogon celokupna akcija je nagrađena bogatim odstelom predatora.

Odstreljen je Vuk kapitalac, Vučica i 9 lisica. Srećne i mirne ruke u odstrelu Vuka i Vučice bili su gosti Milović Mita iz Novog Sada Stojanović Bojan i Niša. Lov je završen oko 12h kad su se svi učesnici bezbedno vratili sa terena i nastavili zajedničko druženje na kolektivnom ručku u organizaciji L.U. „Ponišavlje“ Pirot.

 


Zoran Aleksić
, član Upravnog odbora LSS

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Sabor lovaca


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477