Rača
decembar 2016. godine

 

Povodom jubileja lovstva
RAČANI PONOSNI OSTVARENIM


Značajan jubilej organizovanog lovstva u Rači - 115 godina, obeležen je polovinom decembra, svečanom sednicom Skupštine Lovačkog udruženja „Gradište“, uz prisustvo predsednika Lovačkog saveza Srbije, Lovačkog saveza Centralne Srbije, opštine Rača i mnogih okolnih lovačkih udruženja i drugih institucija.


Sala Doma kulture u ovoj srpskojh varošici bila je mesto radnog dešavanja proslave na kojoj je biranim rečima o razvoju lova u ovom kraju govorio predsednik ovog udruženja Branko Radosavljević. Prisutnima su se obratili i Dragan Šormaz, predsednik Lovačkog saveza Srbije, Tomica Radosavljević, predsednik lovačkog saveza Centralne Srbije, Nenad Savković, predsednik opštine u Rači, i u ime gostiju Milosav Zimonjić, predsednik LU „Šumadija“.

Kako biva u ovakvim prilikama najvrednijim lovcima uručena su odlikovanja i priznanja Lovačkog saveza Srbije, Lovačkog saveza Centralne Srbije i Lovačkog udruženja „Gradište“.

Lovci ovog udruženja od davnina bili su dosledni sledbenici i pregaoci lova, koji je okupljao ugledne lovce ovog kraja i ljubitelje prirode i divljači sa željom očuvanja prirode, njihovih staništa i održivog razvoja, posebno narodnog lovstva.


Domaćini i gosti su se, družeći se na zajedničkoj večeri, dogovorili i utvrdili dalje puteve rada i saradnje u oblasti lova i lovstva, a izgrađeni savremeni i moderni lovno - tehnički i lovno – uzgojni objekti u ovom udruženju, uz pomoć Budžetskog fonda za razvoj lovstva, predstavljaju okosnicu rada i saradnje. Uz obeđanje da će Rača već u narednoj godini početi izgradnju savremenog lovačkog doma, radosti lovaca i meštana nije bilo kraja.


S. Madžarević

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Godina jubileja


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 653