Novi Sad
2015. godine

 

USPEŠAN NASTUP LOVAČKIH SAVEZA
NA SAJMU U NOVOM SADU

Najavljene manifestacije u godini jubileja LSS 

Na međunarodnom sajmu “Lorist” u Novom Sadu, koji je održan u periodu  7-11.10.2015. godine, priređen je objedinjen nastup lovačkih saveza. Predstavljanje  Lovačkog saveza Srbije, Lovačkog saveza Centralne Srbije, Lovačkog saveza Kosova i Metohije i Lovačkog saveza Vojvodine je bilo nekomercijalnog tipa, a izloženi su trofeji divljači iz naših lovišta. Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu je takođe priredio izložbu lovačkih trofeja pod nazivom „Lovstvo i lovišta Srbije“ koju je organizovao departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

gdin Aleksandar Milovančev (predsednik Lovačkog saveza Vojvodine) i gdin Milan Kovačević (zamenik predsednika Lovačkog saveza Srbije) na otvaranju sajma "Lorist"

Predsednica Skupštine Srbije čita "Lovac"

Štandovi lovačkih saveza su bili zanimljivi za posetioce, (na slici Jugoslav Špica)

gdin Milan Kovačević u razgovoru sa predsednikom Lovačkog saveza Makedonije

Zamenik predsednika Lovačkog saveza Srbije, gospodin  Milan Kovačević je tom prilikom najavio proslavu 120 godina saveza, kao i niz manifestacija i događaja koji će  se ovim povodom organizovati  u narednom periodu.

dipl. ing. Aleksandar Ćeranić, prof. dr Zoran Ristić, prof dr Aleksandar Milovančev i dipl. ing Tomislav Radosavljević, detalj sa održanog okruglog stola

Tokom sajma, u organizaciji Lovačkog saveza Vojvodine, održan je okrugli sto na temu izmena i dopuna Zakona o divljači i lovstvu i predstavljen je  interaktivni sajt Lovačkog saveza Vojvodine.

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Sajam "Lorist"


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

gdin Dejan Milkov, gdin Bratislav Ćirković (predsednik Nadzornog odbora LSS), gdin Zoran Ristić (predsednik Komisije za uzgoj i zaštitu divljači LSS) i gdin Milan Kovačević kao domaćin


Na ovogodišnjem  sajmu “Lorist, turizam i konjarstvo”  je nastupilo više od 250 izlagača iz šest zemalja i zvanično je zabeleženo prisustvo 22.450 posetilaca.

LSS Press
foto: Stojan Vijatov