BEOGRAD
7. februar 2009. godine


IZABRAN PREDSEDNIK I SEKRETAR LOVAČKOG SAVEZA SRBIJE


Predsednik
Dr Zoran Popović

 

 

 


Izabran
Upravni odbor LSS:


1. Zoran Popović, Beograd

2. Branislav Živković, Žagubica
3. Slađan Marković, Veliko Gradište
4. Tomislav Radosavljević, Kragujevac
5. Slaviša Tanasković, Jagodina
6. Zoran Mitrić, Loznica
7. Miloš Pantelić, Valjevo
8. Milan Božić, Bajina Bašta
9. Zoran Marinković, Trstenik
10. Uroš Đoković, Kraljevo
11. Vladimir Videnović, Zaječar
12. Goran Janjić, Lebane
13. Milan Kovačević, Sremska Mitrovica
14. Zoran Jovanović, Plandište
15. Miloš Beuković, Novi Sad
16. Pažin Milan, Zrenjanin
17. Arsen Kurjački, Srbobran
18. Ferenc Irmenji, Ada
19. Ilija Elezović, Kosovska Mitrovica
20. Milutin Đorđević, Srbijašume i
21. Dragan Nejić, Niš.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delegati Skupštine LSS na vanrednoj izbornoj sednici izabrali i članove Upravnog i Nadzornog odbora

Skupština trajala 12 sati Skupština je počela sa radom u 11.20 časova. Delegati Skupštine su se razišli nakon objavljenih rezultata glasanja i čestitanja izabranima, oko 23.30 časova.

Rad Skupštine

Skupština je radila po predloženom dnevnom redu: 1. Donošenje poslovnika o radu Skupštine, 2. Izveštaj privremenog tela za organizovanje izbora za organe skupštine Lovačkog saveza Srbije, 3. Usvajanje izvoda iz zapisnika sa sednice Skupštine održane 05.11.2008. godine u Kragujevcu, 4. Imenovanje izborne Komisije od 5 članova, 5. Utvrđivanje liste kandidata za izbor: predsednika, sekretara, Upravnog odbora (po Statutu 21 član ukupno), Nadzornog odbora (po Statutu 7 članova), i predstavljanje kandidata i njihovih programa. 6. Izbor organa iz tačke 5 tajnim glasanjem, 7. Izveštaj izborne komisije o rezultatima izbora, 8. Donošenje odluke o izradi Statuta Lovačkog saveza Srbije, 9. Pitanja i predlozi. Dnevni red je usvojen uz jedan glas protiv.

Gosti
Prisutne je u ime LSS pozdravio v.d. predsednika, Tomislav Radosavljević, koji je ponovio razloge sazivanja sednice i pozdravio goste među kojima su bili Željko Radošević, pomoćnik Ministra za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu Republike Srbije, Milorad Perović, potpredsednik CIC-a, prof. dr. Velibor Stojić, dekan FVM i drugi. Nakon toga, minutom ćutanja odata je pošta svim lovcima preminulim između dva zasedanja Skupštine.

Radno predsedništvo Radno predsedništvo je zasedalo u sasatvu: Marko Tica, predsedavajući, Slobodan Miletić, Miloš Pantelić, Jovan Bojić i Goran Janjić, članovi.

Verifikaciona komisija
U sastav verifikacione komisije su imenovani: Mijailović Aleksandar, predsednik, Milenko Zeremski, Dejan Radojević, Nebojša Dojčinović, Milinko Mijailović, članovi. Potom je predsednik verifikacione komisije, Aleksandar Mijailović, saopštio da sednici Skupštine LSS prisustvuju ukupno 163 člana sa verifikovanim mandatima, od ukupno 197 članova Skupštine LSS, te da postoji kvorum na osnovu koga Skupština može punopravno da odlučuje. Komisija je predložila da Skupština izvrši verifikaciju mandata sledećih članova Skupštine: Vitomira Mirkova iz Novog Kneževca, Dragana Tomića iz Šapca, Zorana Mitrića iz Loznice, Dragana Miladinovića iz Svilajnca, Bojana Stevanovića iz Kragujevca, Aleksandra Todorovića iz Kragujevca, Dragana Vasiljevića iz Čajetine, Faika Bećirovića iz Novog Pazara, Vladimira Videnovića iz Zaječara, Slobodana Pajkića iz Boljevca, Nejić Dragana iz Merošine, Zorana Matovića iz Prokuplja, Saše Milanova iz Bosilegrada, Milutina Đorđevića iz JP “Srbijašume”, Nenada Novakovića iz JP ”Srbijašume”, Slobodana Šarenca iz JP ”Srbijašume”, Saše Rajkovića iz JP ”Srbijašume”, Miloša Pavlovića iz Brze Palanke, Slavka Stojkovića iz LU "Vojnik" iz Beograda, Slobodana Milosavljevića iz Kruševca, Dragana Zdjelara iz Knjaževca, Dobrivoja Cvetkovića iz Doljevca, kao i Milana Vajagića iz Sečnja, kome je nakon glasanja skupština verifikovala mandat.

Beleške
Predsedavajući je predložio za zapisničara Rodoljuba Hadži- Cenića, kao i overače zapisnika: Marka Ticu, Velizara Miljkovića i Dragana Sinđelića, što je jednoglasno prihvaćeno. O radu Skupštine biće sačinjene i stenografske beleške.

Najviši kvorum Verifikaciona komisija je konstatovala da sednici Skupštine LSS od ukupno 197 članova, prisustvuje 186 članova, te da ona prema tome ima kvorum za rad i da može punovažno da odlučuje. Ovo je, do sada, najviši kvorum zabeležen na nekoj skupštini LSS.

Izveštaj o radu
Tomislav Radosavljević je podneo izveštaj o radu privremenog tela za organizovanje izbora za organe Skupštine, koje se sastalo tri puta, ali na svojim sednicama nije razmatralo novi predlog Statuta jer je to u nadležnosti Upravnog odbora LSS. Nakon toga je izveštaj o radu tela za organizovanje izbora za organe Skupštine LSS usvojen većinom glasova.
Usvojen je izvod iz zapisnika sa sednice Skupštine od 5. XI 2008. godine u Kragujevcu, sa 13 glasova protiv.

Izbor organa Skupštine
Na početku ove tačke dnevnog reda, Milan Pažin je upoznao članove Skupštine o predlozima lovnih oblasti za članove Upravnog odbora LSS, koje je radna grupa predložila Skupštini LSS na usvajanje. Nakon diskisije u kojoj su učestvovali: Šarac Miladin, Djukić Miomir, Tica Marko i drugi, odlučeno ja da se predlog Odluke o izboru organa Skupštine prihvati, tako što bi se, ispred svake lovne oblasti u Upravni odbor LSS birao sledeći broj članova: Beogradska: 1, Timočka: 1, Jugoistočna Srbija: 1, Južna Srbija: 1, Šumadijska: 2, Podunavska: 2 , Raška: 2, Podrinjsko Kolubarska: 2, Zlatibor: 1, Lovački savez Vojvodine: 6, Lovački savez Kosova i Metohije: 1 i JP “Srbijašume”: 1 član.

Izborna komisija
Izabrana je komisija u sledećem sastavu: Kuzmanović Milenko, predsednik, Milenko Rudinac, Milan Stefanović, Zoran Matović i Saša Ilić, članovi.

Predstavljanje kandidata
Najvažnije podatke o sebi i svoj program rada izložili su kandidati za predsednika: Zoran Popović, Aleksandar Životić, Tomislav Radosavljević i Dragoljub Mandić i kandidati za sekretara: Irmenji Ferenc, Svetislav Tatović i Dragan Vasiljević.

Novi Statut
Nakon jednosatne pauze, prešlo se na 8. tačku dnevnog reda, kako bi se štedelo vreme, dok izborna komisija ne stvori uslove za početak glasanja pod jednakim uslovima za sve, a na osnovu prethodno podnetih kandidatura. Jednoglasno je doneta odluka da se pristupi izradi novog predloga Statuta LSS.

Tajno glasanje
Izborna komisija je podnela izveštaj po kome su predložena lica za predsednika i sekretara LSS za koja će se glasati po sledećem redosledu:1. Aca Gera Životić, 2. Mandić Dragoljub, 3. Popović Zoran i 4. Tomislav Radosavljević. Za sekretara LSS: 1. Dragan Vasiljević, 2. Ferenc Irmenji, 3. Svetislav Tatović. Nakon toga su delegati Skupštine pristupili tajnom glasanju.

Rezultati glasanja
Predsednik izborne komisije, Kuzmanović Milenko, saopštio je rezultate glasanja, u kome je učestvovao 181 delegat Skupštine:


za predsednika LSS: 1. Aca Gera Životić: 30 glasova, 2. Dragoljub Mandić : 10 glasova, 3. Zoran Popović: 75 glasova, 4. Tomislav Radosavljević: 66 glasova. Konstatovano je da je potrebno održati i drugi krug izbora za predsednika LSS, u kome bi se glasalo između dva kandidata koja su dobila najveći broj glasova, a to su Zoran Popović i Tomislav Radosavljević.

za sekretara LSS: 1. Dragan Vasiljević: 25 glasova, 2. Ferenc Irmenji: 92 glasa, 3. Svetislav Tatović: 64 glasa. Konstatovano je da je Skupština LSS, većinom glasova izabrala za sekretara LSS, Ferenc Irmenjija iz Ade.

za Upravni odbor LSS: Izabrani su: 1. Zoran Popović, 2. Branislav Živković, 3. Slađan Marković, 4. Tomislav Radosavljević, 5. Slaviša Tanasković, 6. Zoran Mitrić, 7. Miloš Pantelić, 8. Milan Božić, 9. Zoran Marinković, 10. Uroš Đoković, 11. Vladimir Videnović, 12. Goran Janjić, 13. Milan Kovačević, 14. Zoran Jovanović, 15. Miloš Beuković, 16. Pažin Milan, 17. Arsen Kurjački, 18. Ferenc Irmenji, 19. Ilija Elezović i 20. Milutin Đorđević, dok se glasanje mora ponoviti za kandidata Dragana Nejića, koji nije dobio potreban broj glasova.

za Nadzorni odbor LSS: Izabrani su: 1. Dragan Kostadinović, 2. Slobodan Dursun, 3. Dejan Milkov, dok se glasanje mora ponoviti za sledeće kandidate: Slobodan Miletić, Aleksandar Sinđelić, Miroslav Živojinović i Miloš Mišković, koji nisu dobili potreban broj glasova.

Rezultati II kruga glasanja
U drugom krugu glasanja glasalo je 172 delegata:

za predsednika LSS:
1. Zoran Popović, 90 glasova, 2. Tomislav Radosavljević, 82 glasa. Konstatovano je da je Skupština LSS, većinom glasova izabrala predsednika LSS, Dr Zorana Popovića.

za Upravni odbor LSS: 1. Dragan Nejić, 162 glasa. Konstatovano je da je Dragan Nejić izabran za člana UO LSS.

za Nadzorni odbor LSS:
Nakon drugog kruga glasanja, konstatovano je da je izabran NO u sledećem sastavu: 1. Dragan Kostadinović, 2. Slobodan Dursun, 3. Dejan Milkov, 4. Slobodan Miletić, 5. Aleksandar Sinđelić, 6. Miroslav Živojinović i 7. Miloš Mišković.

Prvo obraćanje
U svom prvom obraćanju javnosti, pred delegatima Skupštine LSS, predsednik Zoran Popović i sekretar Irmenji Ferenc, zahvalili su se na ukazanom poverenju, naglasivši da će se maksimalno zalagati za unapređenje lovstva i uspešan rad lovačke organizacije.

Zasedanje u amfiteatru
Studenti i profesori sa Fakulteta Veterinarske medicine u Beogradu, bili su odlični domaćini, tako da je Skupština održana u prijatnoj atmosferi.

LSS PRess

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 


Sekretar
Irmenji Ferenc dipl. pravnik

 

 

 

 


Izabran
Nadzorni odbor LSS:


1. Dragan Kostadinović, Surdulica
2. Slobodan Dursun, Zrenjanin
3. Dejan Milkov, Futog
4. Slobodan Miletić, Sokobanja
5. Aleksandar Sinđelić, Obrenovac
6. Miroslav Živojinović, Požarevac i
7. Miloš Mišković, Gornji Milanovac.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Jaroslav Pap

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad Skupštine Lovačkog saveza Srbije