KRAGUJEVAC
15. novembar 2008. godine


ODRŽANA VANREDNA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA SRBIJE

 

 

Razrešeni funkcija članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora, organa i tela LSS

Rad Skupštine
Skupština je počela sa radom u 12.40 časova. Posle pozdravne reči Tomislava Radosavljevića, izabrano je radno predsedništvo u sastavu: Sveta Madžarević -predsedavajući, Tomić Petar, Milan Pažin, Goran Janjić, Milinko Mijailović -članovi radnog predsedništva.
Nakon toga odata je poslednja pošta svim lovcima preminulim, između dva zasedanja Skupštine. Između ostalih, pozdravljeni su gosti Skupštine: Željko Radošević (inače član Skupštine LSS), Ivan Đurović, Miroljub Tomić i Molorad Perović. Skupština je zatim izabrala izbornu komisiju u sledećem sastavu: Aleksandar Mijailović, Milenko Rudinac, Ratko Kušić i Milan Milovanović. Predsedavajući, Sveta Madžarević, je potom pozdravio skup i predložio za zapisničara Rodoljuba Hadži Cenića, kao i overače zapisnika, Jovana Bojića i Vojislav Živanovića. Potom je izabrana Verifikaciona komisija u sastavu: Velizar Miljković -predsednik, Juhas Balint, Kuzman Jeremić, Borislav Majstorović i Vlastimir Gocić -članovi.
Nakon diskusije u kojoj je učestvovalo mnoštvo članova Skupštine LSS, koji su zahtevali izmenu dnevnog reda i Poslovnika o radu Skupštine, (koji je poslat u pozivnom materijalu za ovu Skupštinu), predsednik Verifikacione komisije je saopštio da su prihvaćeni predlozi za nove članove Skupštine LSS za sledeća delegirana lica: Veljković Goran iz Ćićevca, Dojčinović Nebojša iz Leskovca, Radojević Dejan iz Mladenovca, Batačanin Dragan iz Trstenika, Mihajlo Hadži Pavlović iz Zaječara, Ćirić Predrag iz Vrnjačke Banje, Stanković Slaviša iz Šapca, Dragan Kikanović iz Krupnja, Blažo Stanišić iz Kovina, Stanko Andrić iz Osečine, Miroslav Gavrilović iz Mionice, Radivoje Zlatanović iz Trgovišta, Zoran Aleksić iz Pirota, Goran Mićunović iz Kuršumlije, Boris Bajić iz Kanjiže, Milan Kovačević iz Sremske Mitrovice, Živković Milan iz Bunara, Dragan Majstorović iz Aranđelovca, Mijailović Milinko iz Ivanjice, Svetislav Stojanović iz Majdanpeka, Ćeranić Aleksandar iz Beograda, Dučić Slobodan iz Pijepolja (umesto Petrić Zorana). Komisija je nakon toga predložila Skupštini da se, zbog nedostatka validne dokumentacije, ne izvrši verifikacija mandata za sledeće članove Skupštine LSS: Saša Milanov, Dragan Šarac, Dragan Meić, Malović Zoran i Aleksandar Pantelić. Skupština je nakon toga odlučila da se naknadno, ipak prihvate mandati za člana Skupštine LSS za Dragana Šarca i Dučić Slobodan, nakon čega je konstatovano da sednici Skupštine LSS prisustvuju 152 člana Skupštine LSS, od ukupno 197 članova Skupštine koliko ih ima u sastavu Skupštine LSS, te da ona može punopravno da radi i odlučuje.

Usvojen predlog
Nakon diskusije iskristalisala su se 2 predloga za glasanje, od kojih je usvojen, po redosledu drugi stavljen na glasanje, koji je dobio večinu glasova članova skupštine LSS.

Usvojen je predlog sledeće sadržine:
- Da se prihvati predlog Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije za opoziv Zorana Živojinovića, sa dužnosti predsednika Lovačkog saveza Srbije.
- Da se prihvati predlog Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije za opoziv Aleksandra Pantelića, sa dužnosti sekretara Lovačkog saveza Srbije, koji je lično dao ostavku na funkciju izabranog organa i podneo je na sednici Skupštine.
- Da se razreši dužnosti Upravni odbor Lovačkog saveza Srbije i Nadzorni odbor Lovačkog saveza Srbije.
- Da se za vršioca dužnosti predsednika Lovačkog saveza Srbije izabere Tomislav Radosavljević iz Kragujevca, koji će tu dužnost vršiti do 15. III 2009. godine.
- Da se za vršioca dužnosti sekretara Lovačkog saveza Srbije izabere Zoran Popović iz Barajeva, koji će tu dužnost vršiti do 15. III 2009. godine.
- Da se raspišu izbori za organe i tela Skupštine Lovačkog saveza Srbije, do 15. III 2009. godine, s tim, da već od danas počne procedura.
- Da se izabere Privremeni organ uprave (kolokvijalno -radno telo), koji će umesto Upravnog odbora raditi do naredne redovne izborne sednice Skupštine, odnosno do 15. III 2009. godine.
- Da se u navedenom periodu predlože izmene i dopune Statuta i drugih normativnih akata Lovačkog saveza Srbije.
- Da se usvoje, odluka o izmeni i dopuni odluke o izgledu i sadržaju lovne karte lovaca Srbije i odluka o izgledu i sadržaju lovne karte.

Pre početka glasanja, konstatovano je da je u sali prisutno 142 člana Skupštine LSS.
Nakon izvršenog glasanja, konstatovano je da je usvojen 2. predlog, koji je dobio ukupno
76 glasova.
Konstatovano je da je 1. predlog , dobio ukupno 63 glasova.

Obrazloženje

Privremeni organ uprave čine izabrani predstavnici lovnih oblasti, koji su ujedno i članovi Skupštine LSS:
1. Bačka, 2. Severni Banat, 3. Južni Banat, 4. Srem, (za prve četiri lovne oblasti predlog formuliše UO LSV), 5. Beograd (već izabran Zoran Popović), 6. Podunavlje, 7. Šumadija (već izabran Tomislav Radosavljević), 8. Podrinjsko kolubarska, 9. Zlatiborska, 10. Raška, 11. Timočka, 12. Jugoistočna Srbija, 13. Južna Srbija, 14. Kosovo i Metohija. Kao petnaesti član, (zbog neparnog broja i mogućnosti odlučivanja), bira se predstavnik među ostalim članovima LSS (JP "Srbijašume", Turističke agencije i dr.).
Rok za izbor Privremenog organa uprave je 15. XII 2008. godine.

Sednica Skupštine Lovačkog saveza Srbije je završila sa radom u 18 časova.

Zapisničar i overači zapisnika

Rodoljub Hadži Cenić
Jovan Bojić
Vojislav Živanović

LSS PRess

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad Skupštine Lovačkog saveza Srbije