Beograd
16.03.2019. godine

 

DRUŠTVO SOKOLARA SRBIJE

Održana godišnja skupština u Beogradu


16.3.2019. godine u Beogradu je održana godišnja skupština Društva sokolara Srbije u prostorijama Lovačkog saveza Srbije, u kom je Društvo član.

Skupštini je prisustvovao veći deo članova sokolarskog Društva, kao i predstavnici Lovačkog Saveza Srbije, Lovačke Komore Srbije i ostali gosti.

Pored redovnog iznošenja rada Društva u protekloj godini, finansijskog izveštaja, izveštaja iz IAF-a (međunarodne organizacije sokolara), diskutovalo se o unapređenju sokolarstva u Srbiji.

Raspravljalo se o mnogim temama koje muče sokolare.
Zajedno, sa Lovačkim savezom Srbije, dogovorena je saradnja na projektu od nacionalnog značaja, stavljanje sokolarstva (lovstva) pod zaštitu UNESCO-a kao nematerijalne kulturne baštine Republike Srbije, koja u ovome ima viševekovnu tradiciju.

U saradnji sa Lovačkim savezom Srbije i Lovačkom Komorom dogovorena je i saradnja o obuci stručnog kadra (upravnika) Lovačkih Udruženja i davanje ubuduće preporuke da se u Lovne Osnove uvrsti i lov pticama grabljivicama kako bi se ovaj plemeniti lov rasprostranio širom naše zemlje.

Primljeni su novi stažisti i usvojene su smernice za budući rad i delovanje sokolarskog Društva.


Izvor: facebook LSS

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Tradicionalni način lova - sokolarstvo


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 653