SUBOTICA
2008.

Nezabeležen slučaj na našim prostorima

SRNA SA ROGOVLJEM

 zlatni trofej srne, 137,77 CIC poenapotkožni testis kod srneprimer 1, zakržljalo rogovlje kod srne

 rogovlje ženki

 

 

Austrijskom lovcu Maksu Majru Melhofu pozlatio se ulov u lovištu lovačkog udruženja "Subotička peščara". On je u lovu na trofejnog srndaća dobio dozvolu da odstreli primerak sa pravilnim šestercem rogovlja, verujući da je u pitanju srndać. Ali, kada je veterinar pregledao odstreljenu jedinku, ustanovio je da se ne radi o srndaću, već o srni.

- Odstreljena srna je imala ženski polni organ sa zakržljalom matericom, a na desnom butu smo pronašli jedan potkožni testis.
To je zaista retkost. Srne često imaju zakržljalo rogovlje, međutim, za takozvani pravilni šesterac rogovlja, kod srne, do sada nisam čuo, a sada sam imao priliku da takvu jedinku pregledam, rekao je veterinar Franjo Perčić.

Emil Čabarkapa predsednik lovačkog udruženja "Subotička peščara" i Tihomir Kijac upravnik lovišta, potvrdili su da LU uspešno pruža gostoprimstvo i lovačke usluge zainteresovanim lovcima iz Austrije i Nemačke.

Sigurni smo da će jedan od njih, lovac Melhof, neobično iskustvo i doživljaj za lovačku priču, podeliti sa svojim prijateljima. Da li će mu oni poverovati?

LSS PRess

© 2004 Lovački savez Srbije

 zlatna medalja, trofej srne, 530 grkeceljica kod srneprimer 2, zakržljalo rogovlje kod srne

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Lovci i događaji