Svilajnac
15. i 16. jul 2017. godine

 

SLOVENCI TROSTRUKI POBEDNICI

U organizaciji Lovačkog saveza Srbije, u Svilajncu, polovinom jula, održan je tradicionalni dvomeč lovno - streljačkih ekipa Slovenije i Srbije. Šestočlane ekipe prijateljskih nacionalnih lovačkih saveza dve zemlje, nadmetale su se u tri discipline u lovnom streljaštvu.

U izvanrednim uslovima takmičenja na strelištu Baćica u Svilajncu, kojim raspolaže Streljački klub „Strelac“, ubedljivo je pobedila takmičarska ekipa Slovenije, koju su sačinjavali: Mitja Kersnik, Miha Finkšt, Marjan Sadek, Boštjan Sadek, Dušan Urankar i Matjaž Hleb.

Nadmetalo se u trap streljaštvu glinenih golubova, gađanju statične mete srndaća na 100 metara i pokretne mete vepra na 50 metara.

Takmičarsku ekipu Srbije sačinjavali su: Ljubiša Stepanović, Dragan Marinković, Željko Mitrović, Vladimir Petković, Darko Đorđević i Dragan Savić.

Predhodno tamičenje u lovnom streljaštvu nacionalnih lovačkih saveza Slovenije i Srbije, održano je prošle godine u slovenačkom mestu Pragerskom. Svi susreti lovnih strelaca obe zemlje imaju za cilj stalni podsticaj lovnog streljaštva ali i razmenu stečenih iskustava i saznanja u ovoj, itekako, važnoj oblasti nadmetanja lovaca.          

Ovogodišnji dvomeč Srbije i Slovenije podržali su i pomogli: „Prvi partizan“ Užice, „Grof MBM“ Petrovac, „ODA Kanona“ Leskovac i „Snajper“ Beograd.   

Zahvalnica Lovske zveze Slovenije        

za LSS Press
Sveta Madžarević
        
                 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Lovno streljaštvo


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 653