Sokobanja
27.04.2017. godine

 

U SOKOBANJI ODRŽANA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA

Na poziv predsednika Opštine Sokobanja, gospodina Isidora Krstića, u ovom gradu je održana sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije.  Bila je to prilika da domaćini razgovaraju sa najvišim predstavnicima Lovačkog saveza Srbije o mogućnostima unapređenja turističke ponude Sokobanje, aktivnostima lovaca lovačkog udruženja “Soko”, potencijalima  lovno-turističkih manifestacija i međusobnoj saradnji.

Članovi Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije su razmatrali aktuelna pitanja u vezi osiguranja lovaca za  tekuću  lovnu godinu, formiranja nove komisije i imenovanja članova u dve komisije LSS, kao i predlog dnevnog reda i odluka za redovnu godišnju sednicu Skupštine LSS, koja će biti održana u Beogradu, u subotu 13. maja, sa početkom u 12.00 časova.

Ovom prilikom predsednik Dragan Šormaz, zamenik predsednika Milan Kovačević i Tomica Radosavljević predsednik LSCS, podneli su izveštaje o održanim sednicama skupština lovačkih saveza Vojvodine i centralne Srbije, kao i lovnih okruga.
Na ovim skupovima ukazano je, pored ostalog, na različite lekarske pristupe pregledu i cenama usluga zdravstvenih ustanova u Srbiji prilikom izdavanja lekarskih  uverenja, kao i na visoke takse na preregistraciju oružja, što zahteva dalje kontakte sa nadležnim ministarstvima i rad postojećih komisija Saveza. U raspravi po ovim pitanjima učestvovali su: Dragan Šormaz, Tomica Radosavljević, Uroš Đoković, Vladimir Kostić, Miloš Pantelić, Ilija Elezović, Zoran Aleksić, Branislav Živković, i drugi članovi UO.
Usvojen je i Predlog finansijskog plana LSS za 2017. godinu, u iznosu od 31,7 miliona dinara, te je sa određenim izmenama i dopunama, upućen Skupštini na usvajanje. Takođe, biće upućen i izveštaj Nadzornog odbora.
Takođe, podnet je i izveštaj da je od 75.000 lovaca, Lovački savez Vojvodine uplatio 13.800 članarina a Lovački savez Centralne Srbije 15.660. Predloženo je da članarina i u ovoj lovnoj godini bude na nivou prošlogodišnje od 200 dinara.
Prihvaćena je i ponuda Izdavačkog preduzeća „Dnevnik“ iz Novog Sada za štampanje narednih brojeva časopisa „Lovac“.

U prilogu objavljujemo odluke UO LSS, donete na sedici održanoj 27.04.2017. godine u Sokobanji.

Odluka o broju članova Skupštine LSS
Odluka o imenovanja člana komisije LSS

Odluka o osiguranju za lovnu 2017/2018 godinu
Ponuda "Sava neživotno osiguranje" a.d.o
Ponuda "Kompanija Dunav osiguranje" a.d.o
Ponuda "Uniqa osiguranje"
Ponuda "Generali osiguranje Srbija" a.d.o

Odluka o imenovanju članova Komisije za lovnu kinologiju
Odluka o imenovanju članova Komisije za praćenje stanja divljači u lovištima

Odluka o predlogu za članstvo u LSS
Društvo sokolara Srbije

Odluka o cenovniku
Cenovnik preporučenih cena za lovnu 2017/2018 godinu

LSS press


foto: Gabrijela Gligorov

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad Upravnog odbora


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477