Valjevo
2015.

 

VESTI KOLUBARSKOG LOVNOG OKRUGA   

 

Kolubarski lovni okrug  održan je u Valjevu povodom donošenja novog zakona o divljači i lovstvu. Na sastanku su prisustvovali  predstavnici sledecih lovačkih udruženja:LU Vojvoda Misić, LU Dragan Radović,LU Braća Nedić, LU UB,LU Kačer,LU Rajac,LU Tića Milovanović.
Domaćin sastanka bio je Vladimir Pavlović. Prisutne je pozdravio Predsednik Kolubarskog lovnog okruga Miroslav Gavrilović i nakon usvajanja zapisnika i dnevnog reda dao je reč predsedniku Lovačkog saveza Srbije, Draganu Šormazu.


Predsednik Saveta Kolubarskog lovnog okruga Miroslav Gavrilović i predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz (u čelu stola)

Počelo je detaljno razmatranje i analiziranje predloga izmena zakona o divljači i lovstvu . Predsednik LSS  Dragan Šormaz je rekao prisutnima da ovo nisu sve izmene  zakona, već su to predlozi  skupljani obilaskom terena, predloga sa Upravnog odbora, Skupštine, pa do radnih tela formiranih od strane Vlade Republike Srbije za tu namenu.


Detalj sa sednice Saveta Kolubarskog lovnog okruga

Između ostalog bilo je reči o psima lutalicama koji u poslednje vreme predstavljaju sve veći problem u gajenju divljači u našim lovištima koja su poverena njihovim korisnicima, a to su uglavnom lovačka udruženja.
Pomenut je problem šteta od divljači koji nije dobro rešen sadašnjim zakonom, a koji predstavlja sve veću teškoću u gazdovanju korisnika lovišta.
Posebna pažnja je posvećena članu 61 koji se tiče lovne karte, njenim vrstama i rokovima trajanja.


Detalj sa sednice lovnog okruga

Rečeno je da je da se ove izmene zakona moraju usvojiti do početka iduće lovne sezone. Na kraju je usvojen predlog predsednika Kolubarskog lovnog okruga Miroslava Gavrilovića da se  ispred ovog lovnog okruga daje  puna podrška prestojećim izmenama Zakona o divljači i lovstvu, kao i  da se ovlasti predsednik LSS Dragan Šormaz da ispred LSS nastupa u tim izmenama.

za LSS press
Gabrijela Gligorov

 

 

  

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Rad lovnih okruga


© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477