BRANIČEVO
2. januar 2010. godine


ŠAKAL IZ PEŠČARE

Smanjen broj predatora u lovištu

U lovištu "Lipovača", kojim gazduje lovačko udruženje "Pek" iz Braničeva, uspešno je organizovana lovačka manifestacija "Lov šakala iz peščare 2010".

Kako se lovilo

Na oko 1.000 hektara površine lovišta, pogonom i čekom, treću godinu za redom, lovilo je oko 400 lovaca.

Najuspešniji

Vuka je odstrelio Nenad Stanojević iz Lugavščine, dva šakala su odstrelili Dalibor Mirković i Dragan Aćimović, a dve lisice su odstrelili Saša Živković i Goran Jovanović.

Reč predsednika

- Gazdujemo lovištem veličine 5.211 hektara lovne površine, imamo 160 lovaca iz sedam sela, koji su organizovani kao lovačke sekcije. Lov je bio izuzetno uspešan. Prisutan je porast predatora u lovištu , a samim tim i smanjenje brojnosti plemenite divljači. Protekle sezone odstrelili smo 4 vuka, 15 šakala i 14 lisica. Akcije na smanjenju predatora u lovištu nastavljamo do kraja februara, rekao je predsednik udruženja, Radiša Nikolić.

 

 

 

Grčka u Braničevu

Lovno turistička manifestacija je nastavljena umetničkim programom priređenim u domu kulture u Braničevu. Specijalni gost bilo je folklorno društvo sa ostrva Lefkada, u Jonskom moru. Grčki prijatelji su ovde nastupali i prošle godine, a predstoji i bratimljenje Lefkade i Braničeva.

za LSS PRess,
Velja Petrin i Stojan Vijatov

 

© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Susreti lovaca