BEOGRAD
24. maj 2008. godine

 

AMFITEATAR NA KRAJU GRADA

 

 

 

Lovci i studenti

Studenti fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, pri kome , da podsetimo, postoji studentsko lovačko udruženje, bili su dragi gosti Lovačkog udruženja "Beograd", na terenima lovišta "Pančevački rit".

Ornitofauna močvare

Četa gladna znanja, u lovištu je uživala u lepim pejsažima forlanda, a dobrodošlicu su im poželeli mali i veliki kormoran, velika siva čaplja, eja močvarica, velika bela čaplja, ali i mišar, jastreb i kobac.

Ciljevi

Upoznavanje sa svakodnevnim zadacima lovaca na terenu i životnim pitanjima veterinarske preventive, treba da doprinese primeni znanja i sagledavanju mogućnosti za unapređenje lovnog gazdovanja.

Fazanerija i jarebičarnik

Uz stručno objašnjenje lica zaduženih za rad fazanerije i jarebičarnika, akademci su prvi put imali priliku da vide volijere, matično jato, inkubatorsku stanicu, valjaonike, prostorije za čuvanje jaja i saznaju poneku tajnu o podivljavanju, nezi i uzgoju ove sitne divljači. Obišli su i gater divljih svinja.

Na istom zadatku

Obostrana podrška i potreba za međusobnom saradnjom potvrđena kroz razgovore, biće pretočena u naučno istraživačke projekte i stručne radove na lovačke teme.

Predavanja u prirodi

Lovački savez Srbije podržava učenje u prirodi.

prof. SOFIJA FILIPOVIĆ

© 2004 Lovački savez Srbije

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Lovci i događaji