PETROVAC NA MLAVI
21. jun 2008. godine


110 GODINA LOVSTVA
U MLAVSKOM KRAJU

 

 


Lovački podmladak

U godini jubileja lovačko udruženje "Trest" je posebno ponosno na aktivnosti vezane za lovački podmladak i svoj trud da decu uvere da dobar lovac pre svega treba da bude dobar čovek.

Izložba

U saradnji sa Lovačkim savezom Srbije, priređena je  izložba fotografija novinara "Lovačkih novina" Jaroslava Papa ''Godina jelena''. Zaslugom lovaca postavljeni su trofeji, dovoljno da izazove interesovanje građana Petrovca, a naročito posetilaca mlađeg uzrasta.

Srednjoškolci

Na konkursu povodom jubileja, za najlepši crtež na temu ''Priroda, lov, lovstvo'' koji je održan u srednjoj školi "Mladost", proglašeni su najbolji i uručene nagrade. Prvo mesto za najlepši rad, osvojila je Aleksandra Ugrinović iz Lopušnika, drugo mesto je Aleksandra Antonijević iz Kamenova, a treća je Dragana Nikolić iz Bošnjaka. Emitovan je najnoviji film iz produkcije LSS "Lovački podmladak - čuvari prirode".

Nagrađeni strelci

Na novoizgrađenom strelištu za glinene golubove Kalina  u Kamenovu, okupili su se lovci i članovi lovačkog podmladka. Pehare Lovačkog saveza Srbije dobili su i najbolji juniori u lovno streljačkoj disciplini gađanje glinenih golubova. Prvo mesto osvojio je Nenad Horvat iz Petrovca na Mlavi, drugo mesto Danijel Bogdanović iz Kamenova, treće mesto Stevan Životić iz Kamenova, četvrto mesto Nemanja Arsić iz Knežice, peto mesto Dragan Živojinović iz Kamenova i šesto mesto Milan Milošević iz Kamenova inače najmlađi učesnik.

Filmska premijera

Svečana akademija koju je pripremila prof. Jadranka Cvetković sa saradnicima, održana je u ambijentu sa prepoznatljivim lovačkim detaljima, a među granama četinara vijorila se zastava Lovačkog saveza Srbije pod kojom su zdravice razmenili prijatelji i pobratimi lovstva Mlavskog kraja. Emitovan je film posvećen značajnom jubileju, autora Dragana Blagojevića.

Aca Životić
© 2004 Lovački savez Srbije
Lovački savez Srbije
ul. Alekse Nenadovića br. 19-23/II
11000 Beograd
tel.: (011) 3442- 467
fax: (011) 3442- 477

 

 

 

 

 

 

 

Lovački savez Srbije

Iz lovačkih udruženja