Авоцет

Научна класификација Авоцет

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Птице
Наручи
Цхарадрииформес
Породица
Рецурвиростридае
Род
Рецурвиростра
Научно име
Рецурвиростра

Статус заштите Авоцет:

Најмање брига

Авоцет Локација:

Азија
Евроазија
Европа
Северна Америка
Океанија
Јужна Америка

Чињенице о Авоцет-у

Главни плен
Инсекти. Рибе, ракови
Специфичност
Дуго закривљени кљун и упадљиво перје
Распон крила
77цм - 80цм (30ин - 32ин)
Станиште
Умерена мочвара
Предаторс
Пси, мачке, стасити
Дијета
Месојед
Начин живота
  • Стадо
Омиљена храна
Инсекти
Тип
Бирд
Просечна величина квачила
4
Слоган
Има закривљени, преврнути кљун!

Физичке карактеристике Авоцета

Боја
  • Црн
  • бео
Тип коже
Перје
Максимална брзина
25 мпх
Животни век
10 - 15 година
Тежина
140г - 400г (5оз - 14оз)
Дужина
42цм - 45цм (16ин - 18ин)

Авоцет је врста птице мочварице која се налази преко блата у топлијим поднебљима на свету. Постоје четири различите врсте авоцета, а то су Пиед авоцет, амерички авоцет, авоцет са црвеним вратом и андски авоцет.



Авоцет се обично налази у воденим стаништима у близини обале, укључујући мочваре, мочваре и мочваре. Тачно станиште авоцета зависи од врсте, јер се Пиед авоцет налази у Европи и Азији, амерички авоцет налази се на пацифичкој обали Северне Америке, авоцет са црвеним вратом у Аустралији и андски авоцет који се гнезди у природи. високо у планинама Анда.

Авоцет је птица врло препознатљивог изгледа због чињенице да авоцет има дугачак и танак, преврнут кљун којим у воду хвата с једне на другу страну како би ухватио храну. Као и остали веслачи, и авоцет има дуге ноге и ребраста стопала која му помажу у лову у плићаку.

Авоцет је релативно велика и снажна врста птица, за коју се често наводи да застрашује друге птице да напусте своје место. Авоцети су релативно друштвене птице и често их се може видети како лете, лове, мигрирају и гнезде се у великим јатима.



Авоцет је месождерка животиња и првенствено се храни инсектима и другим малим бескичмењацима како би преживео. Авоцетс се такође хране ситном рибом, раковима, па чак и необичним водоземцима када лове у води.

Због своје релативно велике величине, авоцет има ограничен број грабежљиваца у свом природном окружењу, а пси, мачке, лопути и ласице су примарни предатори авоцет пилића и јаја.

Познато је да се авоцети размножавају на отвореном терену, углавном близу воде. Женка авоцета снесе око 4 јаја која оба родитеља инкубирају док се не излегну месец дана касније. Оба родитеља негују пилиће Авоцет док не одлете (одлете од гнезда) са 4 до 6 недеља.

Данас изгледа да авоцет успева нарочито у Великој Британији, где су обављени опсежни конзерваторски радови како би се покушало изградити становништво авоцета након што је изумрло у Британији 1800-их. Данас је авоцет такође на логотипу РСПБ-а (Краљевско друштво за заштиту птица).



Прикажи свих 57 животиње које почињу са А.

Хов то саи Авоцет ин ...
НемачкиАвоцетс
енглески језикАвоцет
ШпанскиРецурвиростридае
ФранцускиАвоцетте
ФинскиАвосетит (племе)
ТурскиМач сабља
Извори
  1. Давид Бурние, Дорлинг Киндерслеи (2011) Животиња, коначни визуелни водич кроз дивље животиње света
  2. Том Јацксон, Лоренз Боокс (2007) Светска енциклопедија животиња
  3. Давид Бурние, Кингфисхер (2011) Тхе Кингфисхер Анимал Енцицлопедиа
  4. Рицхард Мацкаи, Университи оф Цалифорниа Пресс (2009) Атлас угрожених врста
  5. Давид Бурние, Дорлинг Киндерслеи (2008) Илустрована енциклопедија животиња
  6. Дорлинг Киндерслеи (2006) Дорлинг Киндерслеи Енциклопедија животиња
  7. Цхристопхер Перринс, Окфорд Университи Пресс (2009) Енциклопедија птица

Занимљиви Чланци