Цассовари

Научна класификација казуара

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Птице
Наручи
Цасуарииформес
Породица
Цасуариидае
Род
Цасуариус
Научно име
Цасуариус

Статус очувања казуара:

Рањива

Локација казуара:

Океанија

Часовне чињенице

Главни плен
Инсекти, трава, гљиве
Специфичност
Оштре канџе и гребен налик рогу
Распон крила
1,5м - 2м (59ин - 79ин)
Станиште
Влажне тропске шуме
Предаторс
Динго, Крокодил, Људи
Дијета
Свејед
Начин живота
  • Самотан
Тип
Бирд
Просечна величина квачила
5
Слоган
Може да достигне брзину од 30 км / х!

Физичке карактеристике казуара

Боја
  • Жута
  • Плави
  • Црн
  • Тако
Тип коже
Перје
Максимална брзина
31 мпх
Животни век
40 - 60 година
Тежина
25кг - 58,5кг (55лбс - 129лбс)
Висина
1,5м - 2м (59ин - 79ин)

Казуар је велика врста птица која не лети, која се природно налази у шумама Папуе Нове Гвинеје и на околним острвима. Казуар је уско повезан са другим великим птицама које не лете, укључујући емус и нојеви, и трећа је по висини и друга најтежа птица на свету иза ове две.



Казуар насељава густу тропску шуму на Новој Гвинеји и околним острвима и деловима североисточне Аустралије. Постоје три врсте казуара који су Јужни или Двоструки плетенице, пронађени на југу Нове Гвинеје, на североистоку Аустралије, и острва Ару, Патуљасти казуари или Беннеттов казуари, пронађени на Новој Гвинеји у Новој Британији и на Јапену, и Северни казуар или једнокраки казуар, пронађени на северној и западној Новој Гвинеји и Јапену.

Казуар се добро прилагодио мирном животу у дубини шуме и као резултат тога људи који покушавају да их примете ретко виде. Казуар не може да лети, па је тако развила потребу да трчи невероватно брзо, јер су ове велике птице у стању да спринтују кроз џунглу брзином већом од 30 км / х. Казуар такође има велике, оштре канџе које помажу казуару у одбрани од опасности.

Најизразитије карактеристике казуара су велика телесна величина и перје јарких боја (женке су и веће и шареније од својих мушких колега) и велика спужваста гребена која вири са врха главе казуара и може нарасти до Висине 18 цм. Иако се заиста не зна много о сврси ових гребена, сматра се да се гребен казуара користи за утврђивање сексуалне доминације, за решавање спорова, а такође помаже овој птици када трчи кроз густи шипражје.



Казуар је свеједа птица и зато једе широк спектар биљака и животиња како би стекао све хранљиве састојке потребне за преживљавање. Казуари се углавном хране плодовима који су пали на земљу са дрвећа, заједно са лишћем, травама, семенима, инсектима, пауковима и другим бескичмењацима.

Казуар се прилагодио животу без потребе за летењем због чињенице да у прошлости казуар није имао предаторе у свом природном окружењу и стога није имао потребу да бежи. Међутим, са насеобинама људи могу грабежљивци сисара, укључујући псе, лисице и мачке, који углавном уништавају рањива гнезда казуара, једући њихова јаја.

Сматра се да је сезона размножавања казуара од маја до јуна, када женка казуара полаже до 8 великих, тамних јаја у гнездо на земљи направљеном од стеље лишћа. Међутим, женски казуар оставља јајашца да их инкубира мужјак који жестоко чува своје будуће легло од грабежљиваца и до 50 дана када се пилићи казуара излегну из њихових љуски.



Данас су углавном због крчења шума и због тога губитка станишта и уношења предатора на родна острва казуара све три врсте казуара изложене ризику у дивљини и класификоване су као рањиве животиње.

Погледајте свих 59 животиње које почињу са Ц.

Хов то саи Цассовари ин ...
ЧешкиКазуар са кацигом
НемачкиХелмкасуар
енглески језикСоутхерн Цассовари
ШпанскиЦасуариус цасуариус
ФинскиОдело за кацигу
ФранцускиКазуар са кацигом
МађарскиКазуар са кацигом
ИндонежанскиДвоструки таласи казуара
ИталијанЦасуариус цасуариус
ЈапанскиХикуидори
ЛатинскиЦасуариус цасуариус
ХоландскиХелмкасуарис
ПољскиКазуар кациге
Извори
  1. Давид Бурние, Дорлинг Киндерслеи (2011) Животиња, коначни визуелни водич кроз дивље животиње света
  2. Том Јацксон, Лоренз Боокс (2007) Светска енциклопедија животиња
  3. Давид Бурние, Кингфисхер (2011) Тхе Кингфисхер Анимал Енцицлопедиа
  4. Рицхард Мацкаи, Университи оф Цалифорниа Пресс (2009) Атлас угрожених врста
  5. Давид Бурние, Дорлинг Киндерслеи (2008) Илустрована енциклопедија животиња
  6. Дорлинг Киндерслеи (2006) Дорлинг Киндерслеи Енциклопедија животиња
  7. Цхристопхер Перринс, Окфорд Университи Пресс (2009) Енциклопедија птица

Занимљиви Чланци