Индоцхинесе Тигер

Индоцхинесе Тигер научна класификација

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Маммалиа
Наручи
Царнивора
Породица
Фелидае
Род
Пантхера
Научно име
Пантхера Тигрис Цорбетти

Статус заштите индијског тигра:

Угрожени

Индоцхинесе Тигер Локација:

Азија

Чињенице о индокинеском тигра

Главни плен
Јелен, говеда, дивље свиње
Станиште
Усамљене планинске шуме
Предаторс
Људски
Дијета
Месојед
Просечна величина легла
2
Начин живота
  • Самотан
Омиљена храна
Јелен
Тип
Сисар
Слоган
Сада се сматра да је изумро у Кини!

Физичке карактеристике индокинеског тигра

Боја
  • Црн
  • бео
  • Наранџаста
Тип коже
Крзно
Максимална брзина
60 мпх
Животни век
18 - 25 година
Тежина
100кг - 195кг (221лбс - 430лбс)

„Сваки Индоцхинесе тигар има свој узорак пруга, тако да не постоје два иста тигра“



Индоцхинесе тигрови живе у југоисточном делу Азије. Имају капут од наранџасте или златне боје са узорком црних пруга. Овај тигар живи сам и већину времена остаје скривен. У дивљини могу да доживе 15 до 26 година.

5 чињеница о индокинеском тигра

• Индокинески тигрови су месоједи

• Они су ноћни и лове ноћу

• Ови тигрови живе у тропским кишним шумама, као и на травњацима и планинама

• Индоцхинесе тигер је на листи угрожених врста

• Мужјак индокинеског тигра може тежити до 430 килограма!

Индоцхинесе Тигер научно име

Индоцхинесе тигер је уобичајено име ове животиње, док је његово научно име Пантхера Тигрис Цорбетти. Реч Пантхера значи леопард, а реч Тигрис је латинска за тигар. Поред тога, реч Цорбетти односи се на Британца по имену Јим Цорбетт, који је био ловац који је постао заштитник индокејских тигрова. Овај тигар припада породици Фелидае и класи Маммалиа.

Као брзо поређење, ови тигрови су мањи од Бенгалски тигар , али већи од а Малајски тигар . Индонежански тигар и малајски тигар некада су се сматрали истим подврстама. Али, 2004. званично је речено да су ове две тигре различите подврсте.



Изглед и понашање индокинеског тигра

Ови тигрови имају капут наранџасте или златне боје са црним пругама. Њихова боја крзна помаже им да буду скривени у шуми када лове храну. Пруге на тигра стапају се са сенкама у прашуми због чега је тешко видети ове велике мачке. Овај тигар такође има бело крзно на стомаку, лицу и рушевину беле длаке на врату.

Ова велика мачка има моћне жуте или светле очи које јој омогућавају да савршено види у мраку док лови ноћу. Поред тога, имају одличан слух који им такође помаже да открију плен попут јелена, дивље свиње и чак мајмуни .

Ови тигрови имају дугачке канџе које се увлаче. То значи да тигар може повући канџе назад у шапе када му нису потребне. Ове канџе омогућавају тигру да се држи коре док се сигурно пење на дрво.

Снажне задње ноге овог тигра омогућавају му да лако скаче на високе гране дрвећа, плива и јури плен. Овај тигар може трчати брзином до 60 миља на сат. Дакле, брзина трчања овог тигра готово је брза попут криве лопте басебалл бацача.

Мушки тигар нарасте на 8 и по до 9 и по стопа. Могу да теже од 330 до 430 килограма. Мужјак тигра од 9 и по стопа дугачак је као низ од 7 игара за куглање. Мушки тигар тежак 430 килограма упола је тежи од одраслог коња. Женке тигрова могу бити дугачке 7 и по до 8 и по стопа и тешке између 220 и 290 килограма. Тигар дугачак 8 и по стопа једнак је половини висине жирафе. Тигар од 290 килограма тежак је попут 3 тоалета.

Ови тигрови су усамљене животиње. Једино ћете неколико ових тигрова видети заједно када се мајке брину о младунцима и током сезоне парења.

Ови тигрови су срамежљиви и воле да остану скривени од погледа. Али, мужјак ће постати агресиван према другом мужјаку тигра који улази на његову територију, посебно током сезоне парења. Да ли сте икада видели мачку у вашем комшилуку како гребе кору дрвета? Ово је један од начина на који мачка (укључујући ове тигрове) означава своју територију као сигнал другим мачкама да се држе подаље.

Поглед са стране на ходање индокинеског тигра

Индоцхинесе Тигер Хабитат

Индокинески тигрови живе на југоистоку Азије. Конкретно, живе у Камбоџи, Лаосу, Тајланду, Вијетнаму и Мјанмару. Живе у тропској клими у кишним шумама као и на травњацима и у планинама.

Ови тигрови мигрирају у подручја смештена више у планинама како би пронашли храну ако је на њиховој садашњој територији плена мало.

Индоцхинесе Тигер Диет

Шта једу индокинески тигрови? Ови тигрови су месоједи. Врста меса које једу зависи од тога шта има на њиховој територији. Јелен самбар, серов (сисар налик на јарца), дивље свиње и бантенг (дивља говеда) уобичајени су плен овог тигра. Међутим, ако постоји недостатак ових животиња, дијета индокинеског тигра може укључивати мајмуне, свињу јазавци и чак дикобрази !

Ови тигрови могу да поједу до 88 килограма меса у једном оброку. 88 килограма меса једнако је тежини са 6 куглица за куглање!

На језику индокинеског тигра налазе се папиле. Кад помислите на папиле, замислите сићушне класове на тигровом језику. Они помажу индокинеском тигру да уклони перје или месо са мртвог плена, а да му не повреди језик. Ако имате кућну мачку, и она има папиле на језику! Али, папиле кућне мачке су много мекше од папила индокинеског тигра који мора да гони велики плен у дивљини.



Индоцхинесе Тигер Предаторс анд Тхреатс

Индокинески тигрови немају ниједног животињског предатора. Људи су тамо само предатори. Неки људи лове ове тигрове ради спорта или због крзна, канџи или меса. Неке врсте древних лекова праве се од делова овог тигра.

Губитак станишта је још једна претња индокинеским тигровима. Подручја шума у ​​којима живе се секу и крче. Ово подручје је посвећено проширењу путних праваца и стварању више пољопривредних површина.

Статус заштите овог тигра је угрожен. Да би заштитили овог тигра, постоје закони против лова на њега. Казна за криволов индокинеских тигрова може бити дугогодишњи затвор. Такође, преко 60 ових тигрова се држи у зоолошким вртовима како би их заштитили и повећали популацију.

Репродукција индокејског тигра, бебе и животни век

Сезона парења индокинеских тигрова пада између новембра и априла. Када су женке тигрова спремне за парење, испуштају мирис који упозорава мушке тигрове. Такође, женке испуштају режање или мукање као начин привлачења мушкараца. Нису ретки случајеви да се два мушкарца потуку због једне женке. Најјачи ће победити и парити се са женком.

Женка индокинеског тигра је трудна око 16 недеља. Роди живо између 2 и 6 младунаца. Свако младунче тежи око 2 килограма. Једном када је женка трудна, мужјак тигар напушта будућу мајку.

Бебе Индоцхинесе тигрови су познати као младунци. Рођени су слепи и беспомоћни у брлогу. Очи младунца се не отварају отприлике 6 до 12 дана након што се роди. Мајка тигар доји своје младунце док не напуне око 6 месеци. После тога, она учи младунчад како да лови храну и доноси им део плена који ухвати. Мајка тигар је веома осетљива на сигурност својих младунаца. Ако осети да су њена младунци у опасности, преселиће их у другу јазбину или подручје како би их држала даље од предатора.

Отприлике са 18 или 24 месеца, младунци су довољно стари да напусте мајчину јазбину и самостално изађу. За 2 или 3 године почеће да имају своје младунце.

Индокинески тигрови живе од 15 до 26 година. Суматрански тигар (сличан индокинеском тигру) који је створио свој дом у зоолошком врту у Сан Диегу доживео је 25 година. Тај суматрански тигар је најстарији забележен.

Како Индоцхинесе тигрови старе, могу имати проблема са видом што може довести до недостатка хране јер нису у стању да ухвате свој плен. Осим тога, ако се старији тигар разболи или повреди, рањив је на нападе других тигрова у том подручју.

Индоцхинесе Тигер Популатион

Статус заштите индокинеског тигра је Угрожени . Број становника се смањује због губитка станишта и криволова.

Укупну популацију индокинеских тигрова тешко је проценити јер су ове велике мачке тако добре да остану скривене. Међутим, верује се да их је остало приближно 350. Највећа концентрација индокинеских тигрова је на Тајланду.

Погледајте свих 14 животиње које почињу са И.

Занимљиви Чланци