ОцелотНаучна класификација Оцелот

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Маммалиа
Наручи
Царнивора
Породица
Фелидае
Род
Леопардус
Научно име
Леопардус пардалис

Статус очувања оцелота:

Најмање брига

Оцелот локација:

Централна Америка
Јужна Америка

Забавна чињеница о Оцелоту:

Познат и као Обојени леопард!

Чињенице о Оцелоту

Плијен
Глодари, гуштери, јелени
Име Јанга
Маче
Групно понашање
  • Самотан
Забава чињеница
Познат и као Обојени леопард!
Процењена величина становништва
800.000
Највећа пријетња
Губитак станишта
Најизразитија карактеристика
Розете, мрље и пруге на крзну
Друга имена)
Сликани леопард
Период трудноће
79 - 85 дана
Станиште
Тропска џунгла, травњак и мочвара
Предаторс
Јагуар, Пума, Харпи Еагле
Дијета
Месојед
Просечна величина легла
2
Начин живота
  • Ноћни / Сумрак
Уобичајено име
Оцелот
Број врста
1
Локација
Јужна Америка
Слоган
Познат и као Обојени леопард!
Група
Сисар

Физичке карактеристике Оцелота

Боја
  • Греи
  • Жута
  • Нето
  • Црн
  • Тако
Тип коже
Крзно
Максимална брзина
32 мпх
Животни век
8 - 12 година
Тежина
11,5 кг - 16 кг (25 лбс - 35 лбс)
Дужина
55цм - 100цм (22ин - 40ин)
Старост полне зрелости
2 - 3 године
Доба одвикавања
6 недеља

Занимљиви Чланци