Цхинстрап Пенгуин

Научна класификација пингвина Цхинстрап

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Птице
Наручи
Спхенисциформес
Породица
Спхенисцидае
Род
Пигосцелис
Научно име
Пигосцелис Антарцтицус

Статус заштите пингвина Цхинстрап:

Најмање брига

Цхинстрап Пенгуин Локација:

Антарктика
Оцеан

Чињенице о пингвину Цхинстрап

Главни плен
Крилл, риба, шкампи
Специфичност
Бело лице и танка, црна линија која пролази испод браде
Станиште
Стјеновита антарктичка острва
Предаторс
Леопард печат, кит убица, морске птице
Дијета
Месојед
Просечна величина легла
2
Начин живота
  • Колонија
Омиљена храна
Крилл
Тип
Бирд
Слоган
Постоји 7 милиона парова за узгој!

Физичке карактеристике пингвина Цхинстрап

Боја
  • Греи
  • Црн
  • бео
Тип коже
Перје
Животни век
15 - 20 година
Тежина
3кг - 6кг (6,6 лбс - 13 лбс)
Висина
60цм - 68цм (24ин - 27ин)

„Највећа колонија пингвина у бради има више пингвина него што има људи у Сан Франциску!“




Чингстрап пингвин је најраспрострањенији од свих врста пингвина. У ствари, једна од њихових колонија има више од милион парова пингвина на удаљеном острву!

Невероватне чињенице о Цхинстрап Пенгуин-у!

  • Колонија пингвина цхинстрап на острву Заводовски у јужном Атлантском океану је толико велика (броји око 1,2 милиона гнездећих парова) даГинисова књига рекорда прогласила ју је „највећом колонијом пингвина на свету! ” Из перспективе, острво има више пингвина него што има људи у Сан Франциску! (Да бисте видели како изгледа ова невероватна колонија, само се померите доле до нашег „одељка становништва!)
  • Многи пингвини подбрадака паре се доживотно; Утврђено је да се парови парова окупљају 82 посто времена.
  • Цхинстрап пингвини су један од најагресивнијих пингвина.

Научно име и класификација пингвина Цхинстрап

Пингвин Цхинстрап има научно имеПигосцелис антарцтицус. Цхинстрап пингвини се понекад називају иП. Антарктика,што је било претходно научно име за ту врсту. Његово породично име је Спхенисцидае, а класа којој припада је Авес.



Породицу Пигосцелис чине три различита пингвина; заједно су познати као „пингвини са четкастим реповима“. Чингстрап пингвин се такође назива прстенасти пингвин, брадат пингвин и пингвин каменац, што је име дато због свог гласног бучног позива.

Порекло имена пингвин заправо није познато: постоји могућност да потиче од велшке речи, „оловка“ за главу и „гвин“ што значи бела.


Изглед и понашање Цхингстрап Пенгуина

Са својим црним главама које личе на кацигу, црне ознаке подбрадника дају овом пингвину име. Рачуни и очи иначе имају бело лице, имају црну боју. Стопала су им ружичаста, а табани црни. Млади пингвини имају лице сиве боје и достићи ће ознаке одраслих за 14 месеци.

Они нису највећи пингвини; подбрадак пингвин је средње величине. Њихова дужина је 75 цм (29 инча), а имају просечну тежину од 5,5 кг.

Овај пингвин има глас који је веома гласан у својој колонији размножавања. Звукови пингвина у Цхинстрапу врло су бучни; пингвин прави „ах, каук, каук, каук“ док подиже пераје и њише главом с једне на другу страну.

У оквиру својих узгајалишта, пингвини цхинстрап су веома живахни. Често се туку и познато је да машу главом и перајима, зову, клањају се, гестикулирају и префињено облаче капут. Ако се догоди територијални спор, они могу зурити, уперити и оптужити.

Цхингстрап пингвин је врло друштвен и може се наћи у колонијама са Аделие пингвином, кормораном или другим сличним пингвинима. Гнезда су им једноставна и у стеновитим удубинама. Када је у питању одбрана од других врста и једни од других, они су најагресивнији од пингвина са четкицама.

Група пингвина назива се колонија. Друга имена за исту групу укључују Ваддле или роокери. Група пингвина на океану која плута назива се сплав.

Станиште пингвина Цхинстрап

Понекад се леде на леду код других раса пингвина, попут пингвина Аделие. Сматрани су најагресивнијим пингвинима, већи део свог живота проводе на мору, где би се могли хранити ситном рибом и крилима.

Живе на Антарктику и у Шкотском мору, Јужним Оркнијима, Јужним Шетландским острвима и на Јужним Сендвич острвима, где је пронађена највећа њихова колонија. Налазе се на обали Јужног океана, а често су на стеновитим или песковитим стаништима. Неколико стотина птица живи недалеко од Новог Зеланда, на острвима Баллени у области Росс Депенденци.

Почетком априла, а то је јесен на јужној хемисфери, пингвин цхинстрап прати школе крила док мигрирају даље ка северу до топлијих вода са мање леда.



Цхинстрап Пенгуин Диет

Подбрадак пингвин ужива у роњењу. Може да ухвати мало рибе, лигње и шкампи, али велика већина његове исхране долази једући крил. Са процењеном биомасом од 379 милиона тона у Јужном океану, крил обилује водама у близини места где пингвини цхинстрап имају своје колоније.

Међутим, с обзиром да је средња температура ваздуха драматично порасла (чак 5 до 6 степени Целзијуса) у многим областима пингвини лове крила, претпоставља се да је пораст и пад популација крила главни покретач флуктуација популација пингвина.

Цхинстрап Пенгуин Предаторс анд Тхреатс

Главни предатори одраслог пингвина цхинстрап су леопардови фокови и китови убице. Студије леопардових фока показале су да током сезоне размножавања могу да поједу 1,4 до 5% колоније пингвина. Леопардови туљани се у лову на пингвине подбрадника ослањају на стелт. Чекају дуж ивица ледених покривача на којима су се окупили пингвини и хватају пингвине док улазе у воду. Генерално, када пингвини из подбрадника уђу у отворене воде, суочавају се са мање претњи.

Међу остале предаторе спадају морски лавови и ајкуле. Јаја и пилићи су у опасности од скуас, грабљивих морских птица. Највећа опасност за леопардове фоке - као и код осталих врста пингвина - су климатске промене које су утицале на обиље крила.

Размножавање пингвина Цхинстрап, бебе и животни век

Враћајући се у колонију када тражи свог супружника, мужјак ће ударати перајама по прсима, док ће подизати главу да испушта вриштање. Други мушкарци често одјекују истим јединственим звуковима пингвина подбрадника када један почне да вришти. Једном када пингвин за подбрадак пронађе парника, враћаће се њему истог сваке године; парови који се паре поново се спајају да би створили посебну везу.

Сезона размножавања је од новембра / децембра до марта. Цхингстрап пингвин полаже два јаја; време је обично касније од осталих врста пингвина у близини. Јаја вале и мајка и отац који раде смене од 5 до 10 дана. Након отприлике 37 дана, јаја се излегу. Беба пилића остаје са родитељима око месец дана. Затим наставља са групом младих пилића.

Дечији пингвин се зове пиле. Такође би се могли називати гнездарицама. Група беба пингвина назива се јаслицама, где се пилићи скупљају како би се загрејали, као и против грабежљиваца. Ово омогућава родитељима да оду у лов на храну коју могу вратити. После отприлике два месеца, пахуљасти пух замењује водоотпорно перје, а пиле је сада спремно за први пут на море у лов на себе.

Чингстрап пингвин живи око 20 година. Извештено је да је најстарији живи пингвин цхинстрап у Северној Америци имао 32 године 2015. године и живео је у Мооди Гарденс у Тексасу.

Популација Цхинстрап Пенгуин

У августу 2018. године ИУЦН је проценио да популација пингвина подбрадника износи 8 милиона јединки. Они су најраспрострањенији од свих врста пингвина и наведени су као „Најмања брига“, иако њихова популација у целини опада.

Налазе се на циркумполарним, субантарктичким и антарктичким острвима и на антарктичком полуострву. Током размножавања нису на леду, али остају на каменитој обали. Најмногољуднија колонија пингвина цхинстрап налази се на острву Заводовски, острву на Јужним Сендвич острвима.

Иако је ово острво дуго само 5 километара и широко 3 километра, оно подржава више од милион гнездећих парова цхинстрап пингвина!

Изнад Антарктике, пингвини чинстрап такође су виђени у следећим областима:

  • Аргентина
  • Острво Боувет

  • Чиле
  • Фокландска острва
  • Француске јужне територије
  • Јужна Џорџија

  • Јужна Сендвич острва
  • Острва поред Новог Зеланда

Чињенице о пингвину Цхинстрап

Њихова највећа колонија названа је „најмириснијим местом на Земљи!“

Са више од милион гнездећих парова пингвина на малом острву широком само 5 км, можете замислити да је острво Заводовскиприличносмрдљиво место. Међутим, осим измета пингвина, сумпорни ваздух из активног вулкана на острву такође производи штетне мирисе. Поздрављени у Великој БританијиТелеграфкао „најмирисније место на свету“, карактеристике острва имају имена попут Стенцх Поинт, Пунгент Поинт и Нокиоус Блуфф.

Њиховој највећој колонији такође прети вулкан

Стратоволцано на острву у којем се налази највећа колонија пингвина из цхинстрапа зове се Моунт Цурри, а ерупција је почела у марту 2016. Ерупција је покрила већи део острва пепелом, али је такође дошла у време када су пингвини цхинстрап почели да напуштају свој узгој основа за исхрану на мору до јесени, што је ограничило утицаје

Представљена уПланета Земља ИИ

Документарна серијаПланета Земља ИИснимио пингвине подбрадак на Заводовском. Да би се дошло до удаљеног острва, било је потребно више од годину дана планирања, а документаристичка екипа морала је да пређе неко од најбујнијих мора на земљи само да би ухватила ово удаљено окружење.

Погледајте свих 59 животиње које почињу са Ц.

Занимљиви Чланци