Какаду

Какаду научна класификација

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Птице
Наручи
Пситтациформес
Породица
Какаду

Статус очувања какадуа:

Рањива

Цоцкатоо Лоцатион:

Азија
Океанија

Забавна чињеница о какадуу:

Једна од најбучнијих птица на свету!

Чињенице о какадуу

Име Јанга
Пилићи или младунци
Групно понашање
  • Стадо
Забава чињеница
Једна од најбучнијих птица на свету!
Најизразитија карактеристика
Грб перја на глави
Распон крила
Варира
Станиште
Шуме, гајеви и равнице
Предаторс
Соколови, орлови, сове, змије и мачке
Дијета
Свејед
Омиљена храна
Воће, семе и кртоле
Уобичајено име
Какаду
Локација
Аустралија, Нова Гвинеја, Филипини, Индонезија и пацифичка острва
Слоган
Изузетно друштвена, паметна и брбљава птица.
Група
Птице

Физичке карактеристике какадуа

Тип коже
Перје
Животни век
20 до 70 година у дивљини
Тежина
300 г - 1200 г (0,66 лбс - 2,65 лбс)
Дужина
30цм - 76цм (12ин - 30ин)
Старост полне зрелости
3 до 7 година

Какаду је паметна и причљива птица са бриљантним гребеном перја на глави.



Лојални, брижни и заиграни, висока енергија и бучно понашање какадуа одраз су његовог богатог емоционалног унутрашњег живота. Ове птице имају прилично пријатељски темперамент и понекад су добри људи као кућни љубимци. У свом родном станишту у азијско-пацифичком региону, какадуи су познат призор чак и некима урбана и приградска подручја , али њихово разуздано и деструктивно разиграно понашање није увек добродошло локалном народу.



Ружичасти какаду

Занимљиви Чланци