Сун Беар

Научна класификација Сун Беар

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Маммалиа
Наручи
Царнивора
Породица
Урсидае
Род
Хеларцт
Научно име
Хеларцтос малаианус

Статус заштите сунчевог медведа:

Рањива

Сун Беар Локација:

Азија

Забавна чињеница о сунчаном медведу:

Најмања врста медведа на свету!

Чињенице о сунчаном медведу

Плијен
Воће, мед, инсекти
Име Јанга
жутокљунац
Групно понашање
  • Самотан
Забава чињеница
Најмања врста медведа на свету!
Процењена величина становништва
Непознат
Највећа пријетња
Лов и губитак станишта
Најизразитија карактеристика
Ознака на грудима у облику жуте или наранџасте боје
Друга имена)
Малезијски сунчани медвјед, малајски медвјед, медени медвјед, пасји медвјед
Период трудноће
3 - 8 месеци
Станиште
Пре свега низијске тропске шуме
Предаторс
Тигар, Змије, Птице грабљивице
Дијета
Свејед
Просечна величина легла
2
Начин живота
  • Дневни / ноћни
Уобичајено име
Сун Беар
Број врста
2
Локација
Југоисточна Азија
Слоган
Најмања врста медведа на свету!
Група
Сисар

Физичке карактеристике сунчевог медведа

Боја
  • Браон
  • Греи
  • Жута
  • Нето
  • Црн
  • бео
  • Наранџаста
Тип коже
Крзно
Максимална брзина
30 мпх
Животни век
15 - 30 година
Тежина
30кг - 60кг (66лбс - 132лбс)
Висина
1,2м - 1,5м (4фт - 5фт)
Старост полне зрелости
3 - 4 године
Доба одвикавања
18 месеци

Занимљиви Чланци