Црестед Пенгуин

Научна класификација гребенастог пингвина

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Птице
Наручи
Спхенисциформес
Породица
Спхенисцидае
Род
Еудиптес
Научно име
Лариде јаке;

Статус очувања гребенастих пингвина:

Рањива

Црестед Пенгуин Локација:

Оцеан
Океанија

Чињенице о крестастом пингвину

Главни плен
Крилл, риба, шкампи
Специфичност
Црвени кљун и светло жуте обрве
Станиште
Стјеновита антарктичка острва
Предаторс
Леопард печат, кит убица, ајкуле
Дијета
Месојед
Просечна величина легла
2
Начин живота
  • Колонија
Омиљена храна
Крилл
Тип
Бирд
Слоган
Има дуге жуте обрве!

Физичке карактеристике гребенастог пингвина

Боја
  • Греи
  • Жута
  • Црн
  • бео
Тип коже
Перје
Животни век
15 - 20 година
Тежина
3кг - 6кг (6,6 лбс - 13 лбс)
Висина
60цм - 68цм (24ин - 27ин)

Крестасти пингвин има дуге жуте обрве.




Живи у воденим подручјима крај стјеновитог антарктичког острва званог Снаре Исланд, гдје једе крил и друге укусе. Овај пингвин је једна од шест различитих врста које живе у општем подручју. Крестасти пингвин је сива, жута, црна и бела. У дивљини живи чак 20 година.

Невероватне чињенице о гребенастом пингвину!

• Пингвин једе крил, младе лигње и друге мале животиње које живе у води.
• Живи само на једном острву, у близини Новог Зеланда.
• Крестасти пингвин обично репродукује једну пилић сваке године.
• Плијене их орке, леопардови туљани и разне птице.
• Ови пингвини слободно живе у разним зоолошким вртовима на местима као што су Антверпен и Парадисио.

Научно име гребенастог пингвина

Научно име гребенастог пингвина је Еудиптес робустус. Име Еудиптес засновано је на грчким речима које значе „добар ронилац“. Реч робустус односи се на то како пингвини живе на снажан и робустан начин. Отпорни су и способни су да живе самостално у свим врстама окружења, иако се удружују како би одгајали своје пилиће.



Изглед гребенастог пингвина

Крестасти пингвин је птица средње величине која има обрву јарко жутог перја које јој се пружа од оба ока назад до затиљка. Ово је исто код оба пола. Осим тога, иако су полови веома слични, мушкарци имају тенденцију да буду мало већи и да имају тежа уста. Птице имају јарко црвене очи, али очи нису тако црвене као очи пингвина скакача. Младе птице имају тенденцију да буду мање доминантне, бледе браде и кратког гребена. И одрасли и малолетници имају карактеристичне беле пруге на образу и голу бело-ружичасту пругу око кљуна.

Крестасти пингвин на стенама
Крестасти пингвин на стени

Понашање гребенастог пингвина

Иако се гребени пингвини чине врло мирним, гребени пингвини сваке године улазе у борбе због потребе за новим пријатељима, како младим пингвинима да пронађу партнера, тако и старијима којима је потребан нови пар. У тим борбама птицу хватају за врат и туку је крилима птице која граби.

Крестасти пингвин може да изведе бројне вокализације, од шиштања и експлозивних крикова до ритмичног трубљења и звукова трубљења који се преносе на велике даљине када су на мору. Упркос свим овим активностима, већи део времена ове птице су заиста мирне и лепог понашања. Птице не траже борбу и углавном ће се смирити када заврши период борбе.



Станиште гребенастог пингвина

Крестасти пингвин живи у мору и на копну, у зависности од тога у ком је делу сезоне. Није познато много о станишту пингвина током сезоне негнездења, мада су виђени на копну у Тасманији, Нова Зеланд и друга места. Већим делом ови пингвини се гнезде у густим колонијама на обалним стенама или испод покривача дрвећа шума Олеариа. На тим местима пингвини копају плитке рупе и прекривају дно травом, гранчицама, лишћем, шљунком или тресетом. Затим ће додати обод блата да би подигли ниво гнезда изнад нивоа земље.

Једном кад се преселе, вегетација ће умрети услед тешких активности гнежђења, а тада ће се колонија преселити на ново место за гнежђење. Колоније које се гнезде близу потока могу имати предност над другима због присуства воде за пиће и купање, али то није неопходно и многе колоније за гнежђење налазе се далеко од воде.

Црест Пенгуин Диет

Дијета гребенастих пингвина Снарес није добро позната, али претпоставља се да једу углавном крил, заједно са једнаким делом лигњи и ситне рибе. Где и како лове ову храну није добро познато, али чини се да се то углавном ради у ходу док се купа у океану. Чини се да не једу ниједну другу храну.

Црестед Пенгуин Предаторс анд Тхреатс

Крестасте пингвине преплићу разни велики ловци, укључујући китови убице , ајкуле , и леопард фоке . Њиховој беби и јајима прете петрелс и скуас . Њима не прете људи нити било који други познати грабежљивци. Штити их влада Новог Зеланда као део напора да буду окрепљени и здрави.

Репродукција крастатог пингвина, бебе и животни век

Замрежени пингвини моћи ће да се размножавају негде у распону од пет до девет година. Почињу почетком септембра и размножавају се негде између тада и јануара. Када се узгајају, мужјаци ће устати на задњим ногама и махнути крилима у покушају да привуку партнера. Крестасти пингвини се обично паре доживотно, па кад пронађу поузданог партнера, нормално ће се држати њега или ње до краја живота. Састају се сваке године на месту за узгајање пингвина и када се окупе, биће верни једни другима док се следеће године поново не сретну.

Једном кад се упарију, пингвини ће савити своја гнезда у постојећим рупама у стенама, а затим их украсити било којим меким материјалом који могу наћи. Ово гнездо користе за полагање јаја, отприлике једну до три недеље након размножавања. Прво јаје ће бити много мање од другог јајета и вероватно се неће излећи. Ако се догоди, мало је вероватно да ће преживети.

Једном када су оба јајашца положена, родитељи ће их инкубирати наизменично првих 10 дана, а затим мужјак одлази на храну следећих 12 дана да тражи храну. Када се врати, улоге се замењују, а женка иде на храну док мужјак седи на јајима.

Када се јаје излеже, мужјак седи на јајима и чува их прве три недеље, штитећи пилић од свих уљеза, док женка излази и доноси храну за пилић. На крају, пилетину ће чувати и хранити оба родитеља. Након што пиле нарасте и прође, око 11 недеља, пиле ће бити уведено у воду и остављено да самостално прави. Једном када је птица самостална, може да живи 15 до 20 година, узимајући време за узгој када достигне између 5 и 9 година.

Популација гребенастог пингвина

Тренутно се група састоји од око 25.000 парова. Чини се да се стабилно држе тог броја или чак благо расту. Међутим, не би било потребно много да их се спусти на ништа ако би погодила куга или неки други догађај, и из тог разлога Међународна унија за заштиту природе тренутно их наводи као рањиве. У овом тренутку, популација пингвина може да настави да расте или да се смањи, у зависности од тога како пингвини пролазе током следећих неколико година. Потенцијалне претње укључују увођење новог предатора, прекомерни риболов око острва који би могао исцрпити њихов извор хране, загађење или повећање температуре воде због којих се плен удаљава од острва. Из ових разлога, влада Новог Зеланда је предузела акцију која ће заштитити морска хранилишта и станишта на острву Снарес да би наставила да штити ове птице.

Прикажи свих 59 животиње које почињу са Ц.

Занимљиви Чланци