Фригатебирд

Научна класификација Фригатебирд

Краљевство
Анималиа
Врста
Цхордата
Класа
Птице
Наручи
Пелецаниформес
Породица
Фрегатидае
Род
Фрегата
Научно име
Фрегата

Статус заштите фригатебирд-а:

Најмање брига

Фригатебирд Локација:

Оцеан

Чињенице о фрегатима

Главни плен
Риба, рак, лигње
Специфичност
Велики распон крила и увећано црвено грло мужјака
Распон крила
150цм - 250цм (59ин - 98ин)
Станиште
Тропске обале и острва
Предаторс
Људи, пацови, мачке
Дијета
Месојед
Начин живота
  • Колонија
Омиљена храна
Рибе
Тип
Бирд
Просечна величина квачила
1
Слоган
Налази се на тропским острвима и обалама!

Физичке карактеристике фригатебирд-а

Боја
  • Браон
  • Нето
  • Црн
  • бео
Тип коже
Перје
Максимална брзина
9 мпх
Животни век
15 - 25 година
Тежина
0,9 кг - 1,9 кг (1,9 лбс - 4,2 лбс)
Висина
65цм - 100цм (25ин - 39ин)

„Фрегатебирд је птица са највећим распоном крила у односу на величину тела.“



Постоји пет различитих врста фрегата које се могу наћи у близини тропских и суптропских обала широм света. Ове птице могу да лете сатима, данима или чак недељама због свог великог распона крила. Имају витко црно тело и крила. а мужјаци имају врло јединствену црвену торбицу која се надувава када покушава да привуче партнера.



5 невероватних чињеница о фригатебирду

• Фрегатебирдс су такође познати каочовеко-о-ратне птице.
• У поређењу са величином тела ове птицераспон крила је већи од било које друге птице.
• Женке могу потрошити догодину и по гајења својих пиле пре него што буде спремно да изађе самостално.
• Ове птице честокраду рибуи друга храна од других морских птица помоћу кљукастог кљуна.
• На копну, фрегате птице живе у великом колонија садо 5.000 других птица.

Фригатебирд Научно име

Научно име фрегатебирд-а јеФрегата. Понекад се пишеФрегата, ово је подред заПелецаниформес породица , познат каоФрегатидае.Фрегатидаеје породица којој припадају све ове птице. Они су дефинисани као морске птице са мрежама на ногама.



Постоји пет различитих подврста, које укључују:

  • велика фрегата (Минор Фрегата)
  • божићна фрегата (Андревси Фрегате)
  • величанствена фрегата (Фрегата Магнифиценс)
  • Фрегата птица Вазнесења (Орао фрегата)
  • мањи фригат птица (Фрегата Ариел)

Изглед и понашање фрегата

Ове птице су углавном црне боје и имају кукасти новчић који се користи за хватање и / или крађу рибе од других птица. Такође имају врло мала мрежаста стопала. Током сезоне удварања, мужјаке је лако препознати по јарко црвеној надуваној врећици на грлу, познатој каоторбица од гулара. Ово подручје њиховог тела постаје велико као глава особе када покушава да привуче жене. Одрасле женке на доњој страни имају беле ознаке.

Четири од пет врста (величанствене фрегате, божићне фрегате, узашашће и фрегате) су релативно сличне величине. Имају кратак врат са врло витким телом. Величанствена фрегата дуга је око 45 центиметара, а остале три подврсте су приближно толико велике. Мања фрегата је знатно мања од својих колега и дуга је само око 28 инча.



Ове птице имају врло различита крила. Они су уски и сужавају се до тачке са обе стране. Поред тога, ове птице су познате по врло дугом распону крила. Распон крила мужјака може бити дужи од два метра. Висок је као Мицхаел Јордан. Заправо, у поређењу са величином тела, распон крила ове птице је већи него код било које друге птице.

Лице и ноге прекривени су црним перјем. На крилима имају 11 примарних летачких пера и 23 секундарна.

Због распона крила и малог тела, фрегата је врло ваздушна. Они су у стању да се вину врло дуго, без потребе да машу крилима. Због тога ове птице проводе пуно времена у летењу и могу да остану у ваздуху данима или чак недељама, а на копно се враћају тек када је време за ноћење.

Ове птице не могу да пливају, за разлику од неких других птица. Такође имају врло кратке ноге, што их спречава да могу да полете из воде и представља им изазов за ходање по копну.

Станиште фригата

Птице фрегате живе у близини тропских и полу-тропских обала широм света. У већини случајева бораве у кругу од 100 миља од копна, тако да се лако могу вратити на узгајање и гнезђење. Тачан домет и положај ових птица могу се разликовати у зависности од тога где могу да пронађу храну. Будући да лете узводним падовима испод кумулуса, пасати такође могу утицати на то где могу да лете.

Величанствена фрегата може се наћи у различитим областима дуж тропских делова Атлантског океана, попут Флориде и Кариба. Ове птице се такође могу наћи дуж Тихог океана у близини обале Централ и Јужна Америка између Мексико и Еквадор. Такође живе дуж острва Галапагос.

Велике птице фрегате такође се налазе у различитим тропским областима широм света. Ове птице живе дуж Тихог океана чак на северу до Хаваја. Такође се могу наћи у близини острва Ваке, Нова Каледонија и Галапагоса у централном и јужном Пацифику. Поред тога, велику фрегатицу можете пронаћи и у Индијском океану у близини Божићног острва, Малдива, Маурицијуса и Алдабре.

Божићне фрегате птице живе у близини Божићног острва у Аустралији, које се налази у Индијском океану.

Узашашћене фрегате птице живе у близини острва птица Боатсваин, које се налази у јужном Атлантском океану, близу обале острва Асценсион.

Мања фрегата живи преко мора около Аустралија . Ове птице се често могу наћи у близини неких удаљенијих острва, попут Божићног острва, где воле да се узгајају.

Популација фрегата

Научницима је изазов да надгледају популацију ових птица, јер се често крећу и не размножавају се као неке друге врсте. Процењује се да широм света постоји између 59 000 и 71 000 парова величанствених фрегата, стављајући њихов статус заштите најмање брига . Број ових створења широм света тренутно се повећава.

Научници верују да постоји између 3.600 и 7.200 божићних фрегата, сматрајући их критично угрожено .

Вероватно постоји неколико стотина хиљада мањих фрегата, мада се и њихова популација смањује са статусом заштите најмање брига .

Процењује се да је на свету остало само око 12.500 фрегација Узашашћа. Имају статус заштите рањива .

Велика фрегата има статус заштите најмање брига . Још увек има пуно ових птица лоцираних широм света.

Дијета Фригатебирд-а

Ове птице ће својим закаченим новчаницама дохватити плен из океана. За разлику од других птица, оне не слећу на воду да би ухватиле храну. Летећа риба је једна од главних намирница које ове птице преферирају. Они такође уживају у главоношцима, као лигње , медуза , менхаден, велики планктон, па чак и ваљушке корњаче . Често ће пратити рибарске бродове и вадити рибу са чамца. Такође су познати по крађи рибе од других морских птица.

Поред хватања рибе и других морских створења, ове птице понекад једу и јаја или пилиће других врста морских птица, од којих неке укључују стрижне воде, чигре, бурад и медуза и бообиес .

Фригатебирд Предаторс анд Тхреатс

Птице фрегате немају превише природних предатора, јер су веће птице и већину свог времена проводе у ваздуху. Међутим, постоји неколико предатора који им прете када су на копну. Стоатс , домаће мачке , и пацови могу ловити ове птице или јести њихова јаја.

Људи представљају највећу опасност за ову птицу. Многе рибе које једу прекомерно се лове, што смањује количину хране која им је доступна, што доводи до повећања броја фрегата у опасности да умру. Многи се такође гнезде у густим колонијама, што би могло значити да би велики део њихове популације могао бити уништен у случају локалне или природне катастрофе.

Свака од пет подврста суочава се са различитим претњама, зависно од тога где живи. На пример, фрегата са Божићног острва патила је када је током Другог светског рата очишћен већи део њеног станишта за размножавање. Ове птице су такође биле изложене загађењу прашином услед рударства фосфата, што је довело до смањеног броја. Због ових претњи и промена станишта, статус очуваности фрегата на Божићном острву је критично угрожено .

Фрегатеб Асценсион се једном узгајао и гнездио на острву Асценсион. Међутим, 1815. године дивље мачке су уведене на острво и избрисале становништво. Ово је оставило мањи број фрегеција Узашашћа које су могле да се размножавају у мору на камењару. Између 2002. и 2004. године, дивље мачке су искорењене са острва Узашашћа, а неке фрегате птице Узашашћа поново су почеле да се ту гнезде. Међутим, штета се сматра фригационим птицама Асценсион рањива .

Док се остале три подврсте - велика фрегата, величанствена фрегата и мање птице фрегате - још увек суочавају са претњама, њихов број популације није толико забрињавајући. Ове три подврсте имају статус заштите најмање брига .

Репродукција фригатебирд-а, бебе и животни век

Фригатебирди се одлучују за узгој на удаљенијим острвима. Типично живе у већим колонијама које чине чак 5000 птица, мада су њихове гнездеће групе мање, обично између 10 или 30, а могуће и до 100. Не постоји посебна сезона парења за фрегате; могу се размножавати у било које време током године, често се одлучујући за узгој када сезона сушаре започне, а храну је лакше пронаћи.

Фригате се не паре доживотно. Међутим, они остају са истим супружником током целе сезоне размножавања. Да би привукли партнера, мушке птице ће почети да бораве у некој од колонија. Изводе приказ парења како би привукли женку. Они надувају своју велику црвену торбицу од гулара, вибрирају крилима и усмеравају новчанице. Током овог приказа, мужјак такође вибрира новчаницом како би женкама створио бубањ. Када женка одабере мужјака, она ће летјети до њега и пустити га да стави свој рачун унутар свог. Две птице ће тада почети да „змију главом“.

Мужјак ће сакупљати штапове, а женка ће помоћу њих стварати ткано гнездо након што се птице копулирају. Гуано се затим додаје на врх гнезда за додатну стабилност. Обично се ове птице гнезде у грмљу или дрвећу, али понекад се гнезде и на земљи ако нема дрвећа или грмља.

Женке фрегата сносе једно бело јаје, које обично тежи између 6% и 7% тежине мајке. Инкубација траје између 41 и 55 дана, а мужјаци и женке фрегата наизменично одржавају јаје топлим.

Када се пилићи излегу из јаја, немају перје. После отприлике две недеље, почињу да развијају бели покривач од пуха. Мужјак и женка деле одговорност да непрестано надгледају своју пилетину током прве четири до шест недеља. Обоје такође хране своју пилетину током прва три месеца или тако некако. Након овог времена, мужјак напушта колонију, а женка мора сама наставити да се брине о пилићу. Пилићи остају у својим гнездима првих пет или шест месеци свог живота.

Одрасле фрегате птице хране своје пилиће нудећи им повраћену храну. Родитељи отварају уста како би им пилићи могли посегнути у грло по храну. У почетку, пилићи ће требати да једу више пута дневно, али након неког времена требаће их хранити само једном дневно или чак сваки други дан.

Узгој пилића фрегате може трајати између 9 и 12 месеци. Ово је дуже од већине других врста птица, са изузетком јужног приземног рогача и неких акципитрида. Због тога колико је времена потребно за негу пилића, фрегате се обично узгајају сваке друге године уместо сваке године.

Пилићи свој први лет изведу негде између 20. и 24. недеље. Фригатима треба дуже да достигну старост полне зрелости него осталим птицама. За жене је то обично између 8 и 9 година, а за мушкарце између 10 и 11 година.

Фригате птице имају дуг животни век у поређењу са многим другим врстама птица. Животни век величанствене фрегатебирд-е је око 34 године, животни век фрегатебирд-а је између 30 и 34 године, животни век божићне фрегате-птице је око 25 година, а животни век мање фрегатебирд-е између 17 и 23 године.

Птице фрегате у зоолошком врту

Постоји врло мало зоолошких вртова и акваријума који нуде изблиза поглед на ову невероватну животињу. Два места на којима можете су Државни акваријум у Тексасу и Парк морског живота на Хавајима.

Прикажи све 26 животиње које почињу са Ф.

Честа питања о Фригатебирд-у (најчешћа питања)

Да ли су фрегате птице месоједи, биљоједи или свеједи?

Фригате птице су месоједи. Једу рибу, лигње, корњаче, јаја, па чак и друге пилиће морских птица.

Шта је црвена торбица на фрегатици?

Јарко црвена торбица на фрегатици назива се торбица од гулара. Ову торбицу имају само мушкарци, а она се надувава када покушавају да привуку женског партнера.

Шта једу птице фрегате?

Фригатебирдс уживају у летећим рибама. Такође једу лигње, велики планктон, медузе, морске корњаче, јаја и пилиће других морских птица.

Зашто их зову фрегатебирдс?

Реч фригатебирд потиче од Ла Фрегате, француске речи која значи брзи ратни брод. Француски поморци који су видели птице фрегате дали су им овај надимак због сличности са ратним човеком. Попут ратног човека, птице фрегате могле би се винути дужи временски период и (мужјаци) имају црвени врат.

Колики је распон крила фрегате?

Фрегата може имати распон крила дугачак два и више метара.

Шта је величанствена фрегата?

Величанствена фрегата једна је од подврста фрегата. То је највећа врста ове животиње. Величанствене фрегате птице могу се наћи над суптропским и тропским водама између Перуа и Мексика, на пацифичкој обали између Бразила и Флориде, на Зеленортским острвима и на острвима Галапагос.

Да ли се фрегате птице паре доживотно?

Не, фрегате се не паре доживотно. Међутим, они остају са истим супружником током сваке сезоне парења.

Спавају ли птице фрегате док лете?

Птице фрегате спавају док лете, али не баш пуно. Спавају само мање од 3% времена лета, и то само ноћу. Кад су на копну, фрегата може да спава 12 сати или више.

Извори
  1. Британница, Доступно овде: хттпс://ввв.британница.цом/анимал/фригате-бирд
  2. Аудубон, Доступно овде: хттпс://ввв.аудубон.орг/фиелд-гуиде/бирд/магнифицент-фригатебирд
  3. Едге оф Екистенце, Доступно овде: хттп://ввв.едгеофекистенце.орг/специес/цхристмас-фригатебирд/#:~:тект=Хабитат%20анд%20Ецологи,инцлудинг%20сеабирд%20еггс%20анд%20цхицкс.
  4. Пројекти Блуе Булб, доступни овде: хттпс://ввв.блуебулбпројецтс.цом/МеасуреОфТхингс/ресултс.пхп?амт=2&цомп=ленгтх&унит=м&сеарцхТерм=2+метерс
  5. Очекивано трајање живота у свету, доступно овде: хттпс://ввв.ворлдлифеекпецтанци.цом/бирд-лифе-екпецтанци-греат-фригатебирд
  6. Трее Хуггер, Доступно овде: хттпс://ввв.треехуггер.цом/нев-студи-провес-бирдс-цан-слееп- вхиле-флиинг-4858587

Занимљиви Чланци